Ti milyen stílusban íródott könyveket szerettek olvasni?
Figyelt kérdés
Úgy értem milyen könyveket szerettek jobban olvasni amikor a könyv úgy íródott mintha a főszereplő maga mesélne (pl: Éhezők viadala) vagy inkább olyat mintha egy külső szereplő megélné el ( E/3-ban) ? Vagy esetleg mindkettőt? Kérlek titeket korosztály írjon és ha lehet egy kor is írjatok. Köszi2015. dec. 15. 07:42
11/14 anonim válasza:
De ha belegondoltok E/3-ban is lehet úgy írni hogy csak egy szereplőt látunk, ott is csak az ő gondolatait halljuk és annyit tudunk amennyit ő is. Szóval abból a szempontból a kettő szinte ugyanaz, ott is lehet idegesítő a főszereplő, ha az író folyton leírja mit gondol. Asszem az Útvesztő ilyen, példának. Ott pl. engem elképesztően idegesít Thomas a gondolataival, de Katniss az Éhezők viadalában nem.
12/14 anonim válasza:
E/3-at jobban szeretem, de E/1-ben nagyobb kihívás jól (és főleg logikai buktatók nélkül) írni, így annak is megvan a helye szerintem.
És lineáris történetvezetés rulez.
23/f
13/14 anonim válasza:
Szerintem attól függ, mennyire jól van megírva. Vannak nagyon jó E/3-as könyvek a kedvenceim között (pl az Útvesztő összes része), de vannak jó E/1-esek is (pl Éhezők Viadala).
Ami engem viszont eleinte zavart, hogy jelen időben van írva pár könyv. Már megszoktam a múlt időt, furcsa volt átállni.
15/L
14/14 anonim válasza:
E/1-nél nem lehet választani, hogy melyik szereplővel tudsz a legjobban azonosulni, mert igazán csak egyet ismersz meg. Persze, ha a főszereplő szimpatikus, akkor meg jobb, hogy belelátsz a lelki világába. Nehéz döntés:) 17/l
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!