Milyen igaz történeten alapuló könyvek vannak?
Szia! Ezek jutnak hirtelen eszembe. Elég vegyes, ami a témát és annak feldolgozását illeti. Nem mind regény - vannak köztük olvasmányos memoárok is, dokumentumregények. (pl Szász Béla, Günter Wallraff könyve)
Cheryl Strayed: Vadon
Jon Krakauer: Út a vadonba
Melanie Bös: Gyermeklélek
Szász Béla: Minden kényszer nélkül
Natascha Kampusch: 3096 nap
Thomas Keneally: Schindler bárkája
Aron Ralston: 127 óra - A kanyon fogságában
Betty Mahmudi: Lányom nélkül soha
G. Hajnóczy Rózsa: Bengáli tűz
Piers Paul Read: Életben maradtak
Szabó Magda: Az ajtó
Heinrich Harrer: Hét év Tibetben
Nigel Barley: Egy zöldfülű antropológus kalandjai
Günter Wallraff: Legalul
Philippe Pozzo di Borgo: Életrevalók
Kim Carpenter · Krickitt Carpenter · Dana Wilkerson: Fogadom
Brunella Gasperini is saját családjáról írt az Én és ők, az Ő és mi, Mi és ők c. könyveiben, úgyhogy igaz történet alapján készültek
Ezek között vannak régebbiek (pl.: Wallraff, Szász Béla, G. Hajnóczy, Szabó Magda) - azok antikváriumból beszerezhetők, és mostanában megjelentek is (pl.:Kim Carpenter, Krickitt Carpenter, Dana Wilkerson), hátha megtetszik valamelyik.
Jean Sasson: A fátyol mögött
Anne Frank: Anne Frank naplója
Jack Ketchum: A szomszéd lány
Waris Dirie · Cathleen Miller: A sivatag virága
Dallos Sándor: A nap szerelmese/Aranyecset
Joy Adamson: Elza és kölykei
Henri Charrière: Pillangó
Frank W. Abagnale – Stan Redding: Kapj el, ha tudsz
Tvrtko művei
Távol-Keleti témában ezeket ismerem, és szeretem is :) - Egy gésa emlékiratai, Kiharu, a simbasi gésa
Háborús témában A zongorista és Schindler listája a legjobbak, szerintem. A többi közkedveltebb történetet már megemlítették az előttem szólók.
Jah, és ha állatbarát akkor az Elefántsuttogó neki való, vagy a Marley & Én
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!