Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Tudnátok mondani jó, fantasy...

Tudnátok mondani jó, fantasy könyveket?

Figyelt kérdés
2015. dec. 9. 18:36
 1/6 A kérdező kommentje:

Véletlen elküldtem, mielőtt leírást adtam volna, szóval:

Tudom, hogy az oldalon voltak már ehhez hasonló kérdések, nézegettem azokat is, válogattam is belőlük, de szeretem az ajánlásokat is.

Szóval elsősorban olyan fantasy könyvekre gondoltam, amik igényesebben megírtak (Vörös pöttyös könyvek kilőve és elnézést, ha valakit ezt sért.)

Azt sem szeretném, ha romantikus könyv lenne. Nem zavar, hogyha van benne, mellékszálként tudom értékelni, viszont ne ez legyen a fő kompozíciója.

Ezeket pl olvastam és szerettem: Tűz és jég dala, Éjangyal trilógia, Első törvény trilógia.

2015. dec. 9. 18:42
 2/6 anonim ***** válasza:
Locke Lamora hazugságai. Tolvajos Fantasy, nekem nagyon tetszett és rengeteg jó duma van benne :)
2015. dec. 9. 19:01
 3/6 anonim ***** válasza:

A rovásember

Tövisek hercege

2015. dec. 9. 23:00
 4/6 anonim ***** válasza:
Brandon Sanderson: Ködszerzet trilógia
2015. dec. 10. 01:15
 5/6 anonim ***** válasza:
Gyűrűk Ura, ez nagy kedvencem, a Rovásembert én is ajánlom, a Malazai Bukottak könyvének regéje, ez egy sorozat, én élveztem, bár nem olvastam minden részét. Igényesen vannak megírva érdekes világgal, történettel, szerethető/nem kedvelt szereplőkkel van teli... A Gyűrűk Urához visszatérve, annak kiegészítéseként érdemes elolvasni a Hobbit, a Szilmarilok és a "Befejezetlen regék Középföldéről" c. könyveket, ezek segítenek a trilógia jobb megértésében, izgalmas, élvezhető könyvek ezek is. Azén polcomon ott van még a Percy Jackson sorozat, ezt inkább valamiféle urban fantasy-nak mondanám, a görög mitológiát dolgozza fel, mindenképpen megéri elolvasni! :) Ennek folytatása az Olimposz hősei c. sorozat és az író (Rick Riordan) újabb sorozaton dolgozik, ami màr a kelta mitológiával foglalkozik, folyamatosan jelennek meg ezek a könyvek magyarul is :) bár nem biztos, hogy ezt be kell mutatni Neked. Ha más is érdekel, esetleg írhatsz nekem, ha szeretnél... :) remélem nem lett túlságosan hosszú a válaszom...
2015. dec. 11. 18:52
 6/6 anonim ***** válasza:

Clive Barker: Abarat

John Flanagan: A vadonjáró tanítványa

2015. dec. 11. 18:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!