Milyen könyvet olvassak? 14/L
Szepes Mária: A vörös oroszlán
Mark Twain: Tom Sawyer kalandjai
Mark Twain: Koldus és királyfi
Mark Twain: Egy jenki Artúr király udvarában
Alexandre Dumas: Monte Cristo grófja
A. Dumas: A három testőr
A. Dumas: A királyné nyakéke
A. Dumas: Húsz év múlva
Jane Austen: Emma
Jane Austen: Büszkeség és balítélet
Jane Austen: Értelem és érzelem
Thomas Mann: A Buddenbrook-ház
Umberto Eco: A rózsa neve
Maurice Druon - Az elátkozott királyok sorozata
Daphne du Maurier: A Manderley-ház asszonya
Joss Stirling - Lélektársak sorozata
Jean Webster: Nyakigláb Apó
Lucy Maud Montgomery: Anne otthonra talál (plusz az Anne sorozat többi része); Emily (szintén sorozat)
Astrid Lindgren: Harisnyás Pippi; Ronja, a rabló lánya
Nathaniel Hawthorne: A skarlát betű
Charles Dickens: A kis Dorrit
Alice Walker: Kedves Jóisten (Color Purple)
Kathryn Stockett: A segítség
Lemony Snicket: A balszerencse áradása
Abigélt ajánlom, remek :)
Nora Roberts: zömében krimiféléket ír (A tanú, Kék füst, Holdfogyatkozás...), romantikus is, ám nem nyálas
Vavyan Fable: krimik (Halkirálynő és Vis Major-sorozat, Sárkánykönny, Jégtánc), viccesek (Pepita macska, Mesemaraton 1-2), fantasyk (Álmok Tengere, Tündértánc 1-2)
A Rio-Negro árnyai
Gyűrűk Ura
King - bár ő szerintem erős lenne még neked, én 25 évesen becsukom néha, mert ijesztő, vagy épp túlságosan felkavar.
Bosco: Szerelmem egy angyal
Lélegezz!-sorozat - dráma
Dessen: Egy felejthetetlen év
Morgenstern: Éjszakai cirkusz - fantasy-féle
Dan Brown: Angyalok és démonok, Da-Vinci kód, Inferno
Kate Mosse: Labirintus, Kripta
Ken Follett is jó író (nem young adult, "pö9ttyös" könyves)
Szia!
Szerintem Rhella által javasolt Dumas regények neked valók lehetnek, mert romantikus is, kalandos is.
Abigél, Anne Frank naplója komolyak, de olvasmányosak (szerintem mindkettő letehetetlen, de ízlés dolga)
Esetleg érdekes lehet:
Kemény Zsófi: Én még sosem /tiniregény, de komolyabb, mint az SzJG/
Harper Lee: Ne bántsátok a feketerigót /Nem tinikönyv, de könnyen olvasható, a mélyebb tartalom ellenére is könnyeden ír. Mondjuk nem romantikus vonal./
Denis Diderot: Az apáca /Szerintem figyelembe véve, hogy mikor íródott rettentően felvilágosult, és a téma is érdekes. (Ez nyilván ízlés dolga)Az általad olvasott romantikus történetekhez, illetve az Anne Frank komolyságához szerintem passzolna hangulatban, szerintem olvasni sem nehéz./
Anne Bronte: Agnes Grey /Ha már a többi testvért olvastad./
Gárdonyi Géza: Ida regénye /Semmiben nem hasonlít az Egri csillagokra./
Esetleg:
Theodore Dreiser: Carrie drágám /Ez már realista regény, klasszikusnak számít, de szerintem könnyen olvasható. Azért csak esetlegesen ajánlom, mert elég régen olvastam, és nem emlékszem arra, hogy valójában mennyire nehéz olvasni,nekem 15.5 évesen nagyon tetszett. Az általad felsorolt olvasottak mellett szerintem akár tetszhet neked is./
Szabó Magda - Abigél - nagyon nagyon jó, ne halogasd! :)
Böszörményi Gyula - Leányrablás Budapesten (ne tévesszen meg, hogy Vörös pöttyös, roppant részletes kutatói háttér és igényes írói munka áll mögötte. Letehetetlen volt számomra, sok új információt szereztem a XIX. századi Magyarországról :)
És bár modern regény, mégis az egyik legcsodálatosabb regények közé sorolom. Érettnek és komoly gondolkodásúnak érezlek az olvasmánylistád alapján, ráadásul tetszett neked a Csillagainkban a hiba szóval ezért is merem ajánlani: Jodie Picoult - A nővérem húga
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!