Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Tudnátok cimeket ajánlani?

Tudnátok cimeket ajánlani?

Figyelt kérdés

Elkezdtem irni egy könyvet... Sőt, már egész sok van...Arról van szó, hogy fogalmam sincs, hogy mi legyen a cime..

Röviden a sztori:

Egy gimis osztály jutalomból kirándulásra megy, egy kisebb városkába..Minden tök happy, mig ki nem derül, hogy a kis város egy hatalmas titkot rejt. Egy fiút. Egész pontosan, egy szörnyeteget. 1000 évvel ezelőtt született, embert eszik, és örömét leli a kinzásban. Pár évvel ezelőtt sikerült bezárni egy zárdába. Egy lány csoport, akik pisilni mentek azonban rátaláltak a fiúra. Jóképű srác, jó lenne "játszadozni" vele, amig a kiránduláson vannak..Kiengedték. A srác szélsebességgel kiszaladt, majd eltűnt a semmibe. A lányok körbenéztek, majd látták, egyikük hiányzik..Őt később találták meg, holtan...

És aztán bla-bla-bla...Majd egy lány, szar ügy, de beleszeret ebbe a "szörny"-be... De az nem, nincsenek igazán érzései, és ki akarja purcantani a csajt..Illetve, mindenki mást, mert a zárdába zárták... Később kiderül a sztorija, hogy lett szörny, miért lett az, mi lett a családjával, és mit csinált 1000 évig...

Szóóóval, ne egy nyálas-szerelmes történetre gondoljatok, ahol a vérfarkasok a legjobb apák, a vámpirok meg belezúgnak egy átlagos csajba, ezért nem isszák ki a vérét....Itt halál van, vér folyik, harc, néhol szex, és szerintem izgalmas lett...

Csak hát, ugye, nincs cime... Ha csak egy kis szavat, picúr ötletet adtok, azt megköszönném.. :D

(Ha számit, a fiút Maxine-nak hivják... Már régóta szemezgettem evvel a névvel, nekem tökre tetszik... De a erre is van ötlet, azt is szivesen várom..

A lány neve pedig Leila.. direkt igy akartam irni. :D )

2015. dec. 2. 19:33
1 2
 1/17 H.M.M válasza:
100%
Hosszan van ecsetelgetve az hogy mitcsinalt 1000 evig meg hogy mi a buntetes targya,mert ha igen akkor lehetne az,hogy 1000 eves buntetes.
2015. dec. 2. 19:51
 2/17 A kérdező kommentje:

Ez egy tök király cim, csak nem illik hozzá..

Pár oldal, amig elmondja, hogy mi volt. Ha úgy vesszük, a történet negyedében e körül forog a sztori, mármint az 1000 évről..

De ha a büntetés nem is, az 1000 éves .... , vagy ....1000 évig, nagyon klassz!! :D

2015. dec. 2. 19:58
 3/17 anonim ***** válasza:
100%

Nem leszek népszerű, de előbb fejezd be, és utána, ha még mindig nem találtál ki címet, gyere vissza. De elvileg ha egy egész regényt meg tudsz írni, nem hiszem el, hogy ne tudnál címet biggyeszteni rá. Elvégre te tudod, mit akarsz hangsúlyozni, aminek a címválasztásban vissza kell köszönnie. Mi tippelhetünk, hogy mit szeretnénk a regénytől, de ha az köszönőviszonyban sem lesz a szöveggel, a cím totális kudarc.

Ettől még vannak "biztonsági" választások, mint pl. Maxine, vagy A szörny(eteg), esetleg valami komolykodó, de amúgy röhejes Tomboló szörnyeteg, meg ilyenek. De ha nem ez a központi vonulat, akkor jobb lenne más. Az első által említett Ezeréves büntetés talán félrevezető lehet, mert a leírásod alapján nincs olyan komoly szerepe annak, hogy miért bűnhődik. Persze lehet, hogy van, csak nem írtad le. Szóval te tudod, mi lenne a legjobb.

(Egyébként a hárompontok után ne hagyd le a szóközöket, emiatt néha kettő, máskor négy pont lesz belőlük, és nehezebb kiszúrni. Plusz valamit csinálj a billentyűzeteddel, eltűnt a hosszú í betűd.)

2015. dec. 2. 20:01
 4/17 A kérdező kommentje:

Sajna, nincs is hosszú i betűm.

Nem értettem én se, eleinte fura is volt..

Nem konkrét cimet akartam, csak valami rávezetőt, esetleg szavakat, amikből aztán kipattan a végleges cim.

Amúgy nem olyan hosszú, mármint attól függ, hogy mit nevezünk hosszúnak...Nincs még befejezve, de eddig 162 oldal. (office word..)

2015. dec. 2. 20:08
 5/17 anonim ***** válasza:
100%

pl.: Tévút

a név: nem MaxiMe? egyébként ez az új neve? mert véleményem szerint ezer éve ez a név még nem igazán létezett :-)

nekem valahogy egy ezer éves emberhez nem igazán illő név, akkor sem ha kinézetre fiatal

2015. dec. 2. 20:09
 6/17 A kérdező kommentje:

Akkor szerinted mi legyen a neve? :)

Amúgy direkt van Maxine. :D

Gondolkodtam régies neveken, de mindegyik olyan fura volt. Azok végképp nem illettek rá.

Mint irtam, nagyon tetszik ez a név. De ha zavaró, akkor semmiség kicserélni, nem sokszor hivják a nevén.

2015. dec. 2. 20:15
 7/17 H.M.M válasza:
Nevnek a Vladimir jo lenne
2015. dec. 2. 20:51
 8/17 A kérdező kommentje:

Érdekes név, nekem először (nem tudom miért) egy török ruhaárus jutott az eszembe...:/

Ez volt régen is?

2015. dec. 2. 21:12
 9/17 anonim ***** válasza:
100%
Ha tudod, hogy milyen származású, melyik akkori országba született, melyik akkori népcsoporthoz tartozott ez az ezer éves srác, akkor akár a neten is nézelődhetsz régi történelmi nevek után (pl. királyok, hadvezérek, írók, költők, történetírók, tudósok, papok...) mondákban, regékben, mesékben, valós történelmi eseményekkel kapcsolatosan.
2015. dec. 2. 22:29
 10/17 A kérdező kommentje:
Aham, ez jó ötlet! :D
2015. dec. 2. 22:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!