Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Ajánlanátok egy kezdő olvasónak?

Ajánlanátok egy kezdő olvasónak?

Figyelt kérdés

A Sztrugackij fivérektől a 'Lakott sziget' c. könyvet.

Tudni kell rólam, hogy nem igazán olvastam azelőtt, az utóbbi 1-2 évben kezdtem aktívabban. Az iskolai kötelezőkön kívül olyanokat olvastam, mint pl. Tűz és Jég dala sorozat, Éhezők viadala, HP könyvek, A marsi, de olvastam Hawkingtól is.

A fent említett írópárostól a napokban fejeztem be a 'Piknik az árokparton'-t, amit azóta is emésztek. Voltak részek, ahol nem bírtam letenni a könyvet, és voltak olyanok is, amelyeknél azt sem tudtam, hogy épp miről olvasok. Összességében tetszett, és kíváncsi volnék még hasonló jellegű sci-fi könyvekre, ezért szemeltem ki magamnak a Lakott szigetet, viszont mindemellett félek is tőle, hogy ehhez még "kevés" a könyvolvasói tapasztalatom, és inkább kínlódás lenne olvasni, mintsem érdekes.

2015. nov. 19. 13:39
 1/4 anonim ***** válasza:

Véleményem szerint nem annyira jó könyv egyébként sem. Ha már mindenképpen Sztrugackijéktól akarsz olvasni, akkor javaslom a "Fogadó a Halott Alpinistához" című regényüket. Érthetően és érdekesen megírt könyv.

De ha könnyen érthető, jó sci-fi kell, akkor ott vannak Isaac Asimov robottörténetei.

2015. nov. 19. 16:39
 2/4 anonim ***** válasza:

Jó és szerintem egy kezdő sci-fi olvasó számára is emészthető sorozatot írt John Scalzi. Az első kötet címe: A vének háborúja

Esetleg kukkants bele, hátha:

[link]

2015. nov. 19. 17:38
 3/4 anonim válasza:
Rejtő Jenőt is tudnám javasolni. nagyon humoros és könnyű olvasmány
2015. nov. 19. 17:57
 4/4 Márciuska ***** válasza:

Függetlenül attól, hogy nem sci-fi, Rejtőt mindenképpen ajánlom, hihetetlen élmény olvasni, kalandos, humoros, és sokszor megrázóan szép.

Szerintem megpróbálhatod Szergej Lukjanyenkótól az Őrség sorozatot is. Az első könyv (Éjszakai őrség) kicsit talán nehezebb nyelvezetű, de a történet miatt megéri, és a második résztől kezdve már könnyebb, és a további részeket olvasva megérted azt is az első részből, ami esetleg nem volt egészen világos. Én legalábbis így voltam vele.

És ezeket is ajánlom:

- James Rollins: Káosz

- Frank Schatzing: Raj

- George Orwell: Állatfarm

- Daniel Keyes: Virágot Algernonnak

- Jean-Claude Dunyach: Halott csillagok (Ha véletlen a kezedbe kerül a folytatása, a Haldokló csillagok, bele se kezdj, az egy katyvasz)

- Orson Scott Card: Múltfigyelők

- Joan Slonczewski: Ajtó az óceánba

- Isaac Asimovtól minden, ami csak a kezedbe kerül

- Dean Devlin: Csillagkapu

- Frank Herbert: Dűne

- Theodore Sturgeon: Több mint emberi (Ez már kicsit nehezebb olvasmány, de később belekezdhetsz)

- China Miéville: Konzulváros

- Mary Doria Russel: Verebecske

És esetleg próbálkozz Ray Bradburyvel vagy Philip K. Dickkel.

Ha nem sci-fi, akkor ajánlom még Dan Brown könyveit, én nagyon élveztem őket.

2015. nov. 20. 08:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!