Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Stephen King novelláskötetek?

Stephen King novelláskötetek?

Figyelt kérdés

Kedves rajongók!

Szükségem lenne egy kis segítségre azzal kapcsolatban, hogy az alább felsorolt három novelláskötet közül melyik a legjobb, melyikben szereplő művek tetszettek nektek a legjobban stb.

A három kötet:

- Just After Sunset (Napnyugta után)

- Nightmares and Dreamscapes (Rémálmok és lidércek)

- Everything's Eventual: 14 Dark Tales (Minden haláli)

A kérdésem háttere:

Párom nagy rajongója Stephen Kingnek, sok regénye és néhány novelláskötete is megvan neki. Alapvetően nem egy nagy olvasós típus, de van, amit nagyon szeret (King mellett Darren Shan a kedvence egyébként). 1-2 éve beszéltünk arról, hogy beszerezné a hiányzó novellásköteteket, mert különösen tetszenek neki a novellák. Úgyhogy idén karácsonyra ezekkel készülök neki.

A napokban jött ki a legújabb novelláskötete Kignek, The Bazaar of Bad Dreams címen, ezt már be is szereztem. Emellé azonban szeretnék régebbit is begyűjteni, viszont anyagilag nem fér bele az összes könyv. Főleg, mivel külföldről kell őket beszereznem (párom kizárólag angolul olvas). Ja egyébként 21 éves, hogyha ez befolyásolja a tanácsot.

Előre is köszönök minden segítőkész választ! :)

2015. nov. 8. 17:13
 1/7 anonim ***** válasza:
Én csak az elsőt olvastam a három közül, de azért lehet, hogy tudok segíteni: a molyon a Napnyugta után 82%-os, a Rémálmok és lidércek 81%-os, a Minden haláli 82%-os értékelésen áll. (Mindhárom könyvet 100-nál jóval többen értékelték, tehát ezek a pontszámok megbízhatónak tekinthetők.) Ez alapján azt mondhatjuk, hogy a magyar olvasók megítélése szerint mindhárom kötet nagyjából egyformán élvezhető.
2015. nov. 9. 08:47
 2/7 A kérdező kommentje:
Wow, köszi az ötletet! Nem jutott eszembe ilyen módon utánanézni értékeléseknek :)
2015. nov. 9. 22:07
 3/7 anonim ***** válasza:

Hű, nem is tudom. A Rémálmok és Lidércek volt az első, a Minden Haláli a második King könyv amit olvastam :D Nekem személy szerint a Rémálmok és Lidércek jobban tetszett :) A másikban csak 2 novella volt, ami igazán megfogott. Persze ez csak az én véleményem :D

21/L (ha ez befolyásol valamit :D )

2015. nov. 10. 22:18
 4/7 anonim ***** válasza:
Áhh nagyon felspanoltam magam a kérdésen ,segíteni akarok és infót nyújtani neked mert imádom Kinget. Tehát: 25 vagyok, 14-15 évesen olvastam a rémálmok és lidérceket és a mai napig ha belegondolok éjszaka lefekvés előtt egy-egy novellájára kiráz a hideg, mintha megint kisfiú lennék.
2015. nov. 13. 14:48
 5/7 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Utolsó, esetleg a többi kötet novelláit is olvastad? :)

2015. nov. 14. 18:12
 6/7 anonim ***** válasza:
Persze, megvan az összes könyve ami megjelent, hehe :D A napnyugta utánt is ajánlom még ha a 3 közül kettőt is lehet választani, van benne egy nagyon tipikus King novella amiért már megéri megvenni. A minden haláli nem volt számomra annyira maradandó élmény.
2015. nov. 15. 13:55
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszodat :) Szeretném mindet beszerezni neki idővel, csak most korlátozottak a lehetőségeim, főleg mivel az új könyv elég drága :) De most sokat segítettél a sorrend kialakításában :P
2015. nov. 15. 17:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!