A Hobbitról mi a véleményetek?
Szerintem a könyv és a film is egyszerűen gyenge ahhoz képest, mint amit elvárnak tőle. Ha azzal az igénnyel olvasod, hogy most egy 8-12 éves gyerekeknek szánt mesét olvasol, akkor jó lehet.
Bár akkor is totálisan értelmetlen, hogy az egésznek a háromnegyede a sárkányról szól, aztán 10 perc alatt kinyírják a sárkányt, és tökéletesen másról szól az egész utána... Ez hiba, semmi más. Ez itt és így el van bäszva. Akár Tolkien, akár nem.
Tulajdonképpen egy hosszúra nyúlt mesekönyv, mint A Gyűrűk Ura előzménye számomra érdekes volt; nekem A babó c. kiadás van meg, nem tudom A hobbit című átvette-e A Gyűrűk Ura neveit, mert azok mások, például Völgyzugoly (Rivendell) nincs magyarosítva, Gollam viszont Nyelemre lett fordítva.
Szerintem a filmek is megpróbálták kicsit vegyíteni A Gyűrűk Ura filmek világát A hobbit mesésebb hangulatával, csak úgy érzem, pont ettől lett egy csomó jelent banális.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!