Miért nem szeretnek az emberek olvasni?
Persze tisztelet a kivételnek :) de többnyire az emberek nem szivesen olvasnak és nekem ez picit fura :) persze mindenkit más érdekel de néha ledöbbenek, hogy milyen gyűlölettel beszélnek az emberek az olvasásról :) pedig szerintem az egyik legjobb dolog a világon :) átlagos 18 éves lány vagyok, imádok bulizni és mellette olvasni. Most érettségizem, szóval nincs nagyon időm olvasni, de már nagyon hiányzik.
Én személy szerint jobban szeretek olvasni, mint filmezni :) de a kötelező olvasmányokat sose szerettem igazán :)
Tegnap volt egy kevés időm szóval este elkezdtem olvasni a Végzet Ereklyéi könyvet, amit imádok már az összeset kiolvastam, de muszáj mégegyszer elolvasnom. :) megnéztem a filmet, ami botrányos a könyvhöz képest. Na és az a legjobb, hogy néha már erősen kell gondolkodnom, hogy ez most benne volt e a filmben, vagy pedig csak a képzeletem szüleménye :) és általában az utóbbi az :) szinte egy filmet látok miközben olvasom a könyvet :) és fura nekem, hogy az emberek ezt nem szeretik :) szerintetek miért lehet? Lehet nincs képzelőerejük?
Na na, azért olyan, aki szerint a Végzet ereklyéi egy csodás alkotás az nekem ne kezdjen az irodalom fantsztikus világáról beszélni. Szerintem meg pl. egy Lock, Stock and Two Smoking Barrels film sokkal nagyobb élmény, mint egy Cassandra Clare-féle átmaszkírozott Harry Potter fanfiction.
Személy szerint sokat olvasok, de a környezetemben lévők is. Ne csinálj úgy, mintha te felsőbbrendű lennél, mert kamaszlányoknak való limonádét olvasol. Értjük, te nagyon különleges vagy, de lehet, hogy annyira mégsem.
Másrészt légyszi, ne használj mosolygós arcocskákat írásjelek helyett. Bután fest.
De magas intelligenciával rendelkezel kedves utolsó :)
Szerintem eldönthetem, hogy nekem mi tetszik, és mi az, ami nem.
Nekem a kedvenc íróim közé tartozik Nicholas Sparks és Stephen King is, akikre aztán tényleg nem mondhatod, hogy rosszak. Én csupán elmondtam, hogy a környezetemben rengeteg olyan ember van, aki utál olvasni. Te meg teljesen másról beszélsz, nem a kérdésre válaszolsz. Ezekszerint szövegértési problémáid lehetnek. Ha neked van egy kedvenc könyved, én azt nem fogom ócsárolni, még akkor sem, ha nekem pl nem tetszett. Alap intelligencia. Meghagyom magamnak a véleményem, nem rontom el mások örömét. Ha neki tetszik a könyv, és örömöt lelt benne, akkor olvassa csak. Egy provokatér ember vagy, az ilyenek mérgezik meg a társadalmat.
Máskor meg inkább ne válaszolj, ha nem tudsz a kérdésre felelni, és csak sértegetni tudsz.
Ui. Oda rakok hangulatjelet, ahova szeretnék... Igen... Ezt is én döntöm el! Csók ✌:-)
Nicholas Sparks a giccs királya. Bár aki szerint Cassandra Clare jó, annak Sparks is megfelel. King az egyedüli, aki még talán való is valamire.
Nem szóltam volna be, ha nem tennéd az eszed arra, hogy a többiekkel ellentétben te viszont olvasol, mintha ez valami hatalmas teljesítmény lenne. Olvasottnak lenni jó, de az nem Sparksnál, meg Clare-nél kezdődik, mert ők az irodalom alsóbb szintjét képviselik. Az olvasásnak akkor van értéke, ha műveltebb leszel tőle, de tőlük nem leszel művelt.
Nyilván olvashat az ember limonádét, de arra verni a melled, hogy az ilyenek olvasása téged magasabb szintre emel, hogy mondjuk egy jó, igényes film...
Rendben van okoska :D
A műveltséged az eget súrolja... Inkább pihenj, igyál egy teát és olvass enciklopédiát ✌
Én inkább azt tapasztalom, hogy mostanában "divat" lett olvasni. Csak az a baj, hogy a vöröspöttyös könyveken kívül mintha nem is létezne más. Én azt nem szeretem, hogy az emberek el vannak maguktól ájulva, hogy mennyit olvasnak, mikor ezeket a könyveket 1-2 nap alatt simán ki lehet olvasni...szóval a vöröspöttyösökkel lehet mennyiségre menni.
És akkor hol marad a többi, igazi könyv? Én szoktam olvasni minden félét, de ezzel a sok "bestsellerrel" (mert ugye manapság mindenki író akar lenni) már Dunát lehetne rekeszteni komolyan. Amúgy most adják ki folyamatosan, nagyon szép új köntösben Jack London legjobb műveit...ez persze a kutyát se érdekli. Én ezt sajnálom nagyon :/
Amúgy szerintem aki nem szeret olvasni, ott az lehet az ok, hogy mivel nincs hozzászokva, ezért lassabban olvas és csak szenvedés az egész és időpazarlás.
Ne legyetek már ennyire ostobák.
Az ha valaki Végzet Ereklyéi, Harry Potter és hasonló stílusú könyveket olvas, az ugyanolyan "szinten" van mint ti, akik az átlagember számára ismeretlen írók neveivel és műveikkel dobálóztok szinte a mellkasotokat verve, hogy: "Nézd én ismerem ezt a művet, te meg csak a mainstream szarokat, szóval én műveltebb meg jobb vagyok nálad!". Érzitek, hogy mennyire hülyeség?
Tizennyolc évesen még fiatalnak számít - én húsz vagyok, és még én is gyerekként tekintek magamra - tehát hadd engedje már meg magának, hogy az általatok szarnak minősített, javarészt fiataloknak készített könyveket olvassa, és élvezze.
Ha ez mégis gondot okoz nektek, akkor csak annyit tudok javasolni, hogy tartsátok meg magatoknak a véleményeteket, mert egyrészt senkit nem érdekel, másrészt senki nem kérdezte. Nem lehet annyira ingerszegény életetek, hogy egy ilyen dologba is bele kelljen kötnötök. Ő ezt olvassa, te azt, én meg amazt. Ez van, nem vagyunk egyformák.
A kérdésre válaszolva: az a gond, hogy nem is vágynak rá, hogy olvassanak, mert az iskolában - az elejétől kezdve - csak a szépirodalmat nyüstölik a fejükbe. Ebből csak az jön le nekik, hogy az összes könyv éppoly unalmas, és semmitmondó - hiszen teljesen más korban és rendszerben íródtak - mint azok, így felesleges olvasni.
(Két hete buszon utaztam, és elővettem a noteszem - a regényemhez szoktam tervezgetni benne a fejezeteket - és úgy néztek rám többen is - leginkább fiatalok, akik félbehagyták az okostelójuk nyomkodását - mintha egy teljesen más bolygóról jöttem volna. Tudom, hogy nem könyvet olvastam, de sajnos azzal is hasonló a helyzet.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!