Tudtok ehhez hasonló fantasy könyveket ajánlani?
Próbáld ki Silvana de Maritól Az utolsó tünde sorozatot (4 részes)!
Nagyon jó még Kristin Cashore trilógiája: Garabonc, Zsarát, Keserkék. Egy picit lányos, mindegyikben nő a főszereplő, de amúgy izgalmas.
Ez szerintem régebbi, de jó. Raymond E. Feist: A mágus, A tanítvány, Ezüsttövis, Sethanon alkonya.
Philip Pullman: Az Úr sötét anyagai sorozat (Az arany iránytű, A titokzatos kés, A borostyán látcső)
G.R.R. Martin: A tűz és jég dala sorozat (Trónok harca, Királyok csatája, Kardok vihara, Varjak lakomája, Sárkányok tánca) Egy fokkal "felnőttesebb", én 15 évesen kezdtem olvasni.
Cornelia Funke: Tintaszív, Tintavarázs, Tintahalál (utóbbi kettő tudtommal nem jelent meg magyarul, az angol címük: Inspell, Inkdeath) A Tintaszív a mi világunkban játszódik SPOILER a többi már nem.
Régebbiek, de hasonlóak:
J.R.R. Tolkien: A hobbit, A gyűrűk ura, A két torony, A király visszatér
C.S. Lewis: Narnia Krónikái (A varázsló unokaöccse; Az oroszlán, a boszorkány és a különös ruhásszekrény; A ló és kis gazdája; Caspian herceg; A Hajnalvándor útja; Az ezüst trón; A végső ütközet)
Szél neve (és annak folytatása)
Trója
Tolkien könyveit már írták de nekem azok a kedvencek között vannak.
Hófehér és a vadász
filmeket tudok írni ha érdekel (elég sok filmet)
nem kell kösz most csak könyvekre vagyok kíváncsi, de megy a zöld kéz:D
kíváncsain várom a tövábbiakat!
Én Munkácsi Gabriella könyvét tudom ajánlani, 5 részes, de eddig csak négy része jelent meg. Csak rendelni lehet.
1. Rózsaláng
2. A sebesült király
3. Viharok éve
4. A jóslat
És a valamikori 5. Rész: A napkard útja
Nekem nagyon bejött, imádom a könyvet, a Harry Potterrel vetélkedik
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!