Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Hogy válasszak könyveket? 27L

Hogy válasszak könyveket? 27L

Figyelt kérdés
Olyan könyveket szeretek olvasni, aminek a története hasonlít az én egyik történetemhez, amit átéltem, és így egy másik oldalról is megismerhetem, vagy valamiképp megragad, akár a szereplők, akár a cselekvés. Ez most így egy elég tág megfogalmazás, viszont nagyon sok könyvbe olvasgattam bele, néztem könyvajánlókat, de nemnagyon ragadott magával semmi. És a nagy kérdés, hogy hogyan induljak el, mert kategóriákat is nagyon nehéz belőni. Ti hogyan választotok könyveket? Hogyan ragad meg benneteket egy könyv? Nagyon szeretnék olvasni, de mostanában csak belekezdek a könyvekbe és az a vége, hogy félreteszem őket.
2015. szept. 30. 22:46
 1/2 anonim ***** válasza:

Goodreads. Ott jelölgetem azokat, amiket el akarok olvasni, aztán csak választok egyet és mehet. A listámra meg úgy kerülnek fel, hogy... egyszerűen megtetszenek. Ott nézelődök, átnézem az ajánlott könyveket, amiket az oldal a már olvasottaim alapján ajánl. Az ottani ismerőseim könyveit is átnézem. Redditen is felnézek a könyves subra. Néha Youtubeon is körülnézek a könyves videósok között, bár ott többnyire mindenki romantikát, meg YA-t olvas, amiket nem szeretek...

Viszont szerintem rontod az esélyeidet azzal, hogy tudatosan ennyire saját magadat akarod látni egy könyvben. Kicsit talán kellene engedned rajta és olyat is olvasni, ami nem konkrétan rólad szól. Ettől szerintem kicsit... "ellustul" a fantáziád és az empátiád. Szerintem próbáld ne ilyen konkrétan keresni a dolgokat, háta finomabb, átvittebb értelemben is találsz valamit, ha nem annyira specifikusan keresel.

Hogy konkrétan mi alapján választok? Változó. Lehet, hogy hallottam róla. Lehet, hogy egy jó cím, vagy borító hívta fel rá a figyelmemet. Aztán persze elolvasom a fülszöveget is. De ennyi alapján, spoilerek nélkül nem várhatod, hogy megtudd, te magad benne vagy-e vagy sem. Én személy szerint nem tartom jó módszernek saját magad keresését a könyvekben, főleg nem ennyi alapján.

Valami teljesen új műfajt ne szeretnél kipróbálni? Valami olyat, amit egyébkényt nem szoktál olvasni. Nekem pl. a történelmi regény nagyon nem a típusom, de Conn Iggulden A hodító-sorozata (Dzsingisz kán és az utódai életéről) nagyon bejött.

A klasszikusokat olvastad már minden műfajban? Esetleg az új, népszerű műveket?

2015. okt. 1. 02:14
 2/2 anonim ***** válasza:
nem tűnsz elhivatottnak de azért leírom hogy én hogy csinálom, engem ha érdekel egy téma legalább egy online bolt kínálatát átnézem, vagyis több száz címet és egy két mondatos ismertetőt is elolvasom, aztán az így kapott listából ami érdekel választok, azért megnézem hogy véleményezték ha sok a jó vélemény nem valószínű hogy rosszat vásárolok, ez több órás "meló" de szerintem megéri
2015. okt. 1. 14:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!