Hogy válasszak könyveket? 27L
Goodreads. Ott jelölgetem azokat, amiket el akarok olvasni, aztán csak választok egyet és mehet. A listámra meg úgy kerülnek fel, hogy... egyszerűen megtetszenek. Ott nézelődök, átnézem az ajánlott könyveket, amiket az oldal a már olvasottaim alapján ajánl. Az ottani ismerőseim könyveit is átnézem. Redditen is felnézek a könyves subra. Néha Youtubeon is körülnézek a könyves videósok között, bár ott többnyire mindenki romantikát, meg YA-t olvas, amiket nem szeretek...
Viszont szerintem rontod az esélyeidet azzal, hogy tudatosan ennyire saját magadat akarod látni egy könyvben. Kicsit talán kellene engedned rajta és olyat is olvasni, ami nem konkrétan rólad szól. Ettől szerintem kicsit... "ellustul" a fantáziád és az empátiád. Szerintem próbáld ne ilyen konkrétan keresni a dolgokat, háta finomabb, átvittebb értelemben is találsz valamit, ha nem annyira specifikusan keresel.
Hogy konkrétan mi alapján választok? Változó. Lehet, hogy hallottam róla. Lehet, hogy egy jó cím, vagy borító hívta fel rá a figyelmemet. Aztán persze elolvasom a fülszöveget is. De ennyi alapján, spoilerek nélkül nem várhatod, hogy megtudd, te magad benne vagy-e vagy sem. Én személy szerint nem tartom jó módszernek saját magad keresését a könyvekben, főleg nem ennyi alapján.
Valami teljesen új műfajt ne szeretnél kipróbálni? Valami olyat, amit egyébkényt nem szoktál olvasni. Nekem pl. a történelmi regény nagyon nem a típusom, de Conn Iggulden A hodító-sorozata (Dzsingisz kán és az utódai életéről) nagyon bejött.
A klasszikusokat olvastad már minden műfajban? Esetleg az új, népszerű műveket?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!