Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » SOS! Légy jó Mindhalálig...

SOS! Légy jó Mindhalálig OLVASÓNAPLÓ (1. Fejezet)?

Figyelt kérdés

Holnapra kellene a Légy jó mindhalálig c. könyvből pár kérdésre a válasz az első fejezetből.

1., Hogyan kerűl szóba a műben Csokonai? Írd le a történetet három mondatban.

2., Mi az a kármin? Mit jelent a longa méta kifejezés?

3., Írj legalább három bizonyítékot Nyilas Misi szegénségére.

4., Mióta lakik Nyilas Misi kollégiumba? Miért?

5., Miért van Misinek lelkiismeret-furdalása a könyvek miatt? Írd le három mondatban.

2015. szept. 21. 18:04
 1/1 anonim ***** válasza:

1. Az egyik boltban Misi meglát egy Csokonai könyvetm és nagyon szeretné megvenni. De a szüleitől 1Ft kapott, amit valahogy be kell osztania (a könyv ha jó emlékszem 60 krajcár volt, de nem vagyok benne biztos). Minden nap elmegy megnézni, hogy megvan e még a könyv, egyik nap rászánja magát és megveszi a Csokonai könyvet.

2.a longa méta az egyfajta labdajáték. A kármin ha jól emlékszem, egy festékfajta.

4.Már két éve jár Misi ebbe az iskolába és a 2. évétől kezdve lakik a kollégiumban.Az első évben kitűnő tanuló volt és a kitűnők lakhatnak a kollégiumban. Legalábbis én valahogy ez így értettem, kétlem, hogy Böszörményi olyan jó tanuló lett volna. Egyébként a szülei szegények és ezért is kell a kollégiumban laknia.

A másik két kérdésre nem igazán jut eszembe semmi jó válasz. Rég olvastam már a könyvet, nem nagyon emlékszem már rá. Emlékeim szerint a könyv nem olyan borzalmas, jobb mint a Kőszívű, de nem is a legjobb, ez a Misi nekem nem szimpatikus. Viszont a film sem rossz, bár nem épp úgy történnek benne a dolgok mint a könyvben, de a vége ugyanaz lesz.

2015. szept. 21. 19:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!