Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » 16 éves fiúnak komolyabb...

16 éves fiúnak komolyabb témát feldolgozó könyv/regény?

Figyelt kérdés

Van egy 16 éves fiú, őt szeretném meglepni egy könyvel.

A legfontosabbak közé tartozik, hogy nem nagyon szeret olvasni, de okos értelmes. Nos, szeretném meglepni egy olyan könyvel, ami egy komolyabb, mondhatni felnőttesebb témát dolgoz fel, olvasmányos, és történetként van leírva, ezáltal pedig könnyebben emészthető.

Példának elsősorban a Boldog ember c. művet emelném ki, és minden ajánlást, segítséget megköszönök, előre is!

2015. szept. 13. 21:46
 1/5 anonim ***** válasza:
34%
2015. szept. 13. 22:00
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Hát ha nem szeret olvasni, nem hiszem, hogy ez lenne a legjobb meglepetés.

Ettől eltekintve: sci-fi irodalmat tudnék ajánlani, a fantáziavilágok általában lekötik az ilyen korúakat, viszont a sci-fi-nek akár még mondanivalója is lehet. Csak hogy néhány klasszikust említsek: Orwell, Huxley, Asimov.

2015. szept. 13. 22:05
 3/5 anonim ***** válasza:
Te nyilván jobban ismered a fiút és az érdeklődési körét. Én mégis ugyanazon a véleményen vagyok, mint a kettes válaszoló: ha nem szeret olvasni, akkor nem biztos, hogy egy ún. komolyabb témát feldolgozó könyv fogja lekötni. Én Frank Herberttől ajánlanám a Dűnét, vagy nagy kedvencemet, Kenneth Roberts: Az északnyugati átjárót. Utóbbinak mondjuk sajnos a vastagsága riasztó lehet első ránézésre. :)
2015. szept. 14. 09:40
 4/5 anonim ***** válasza:
Minek kell könyvet adni, ha egyszer nem szeret olvasni? Gondolom, Te vagy a nagymamája, és a régi emberek értékrendjét próbálod ráerőltetni (ők olvastak ilyen Boldog Ember dolgokat). Inkább vegyél neki egy gördeszkát, szárnyasruhát, számítógépes játékot stb.
2015. szept. 14. 13:18
 5/5 anonim ***** válasza:

Ha nem szeret olvasni a legnagyobb bromság könyvet adni neki.

Én imádok, de utálom a kütyüket. Erre páromtól mit kapok karácsonyra? Egy "kütyüt". Jó képet vágtam hozzá, mert a gesztust értékeltem, de azóta sem használom, és a tavalyi könyvnek ezerszer jobban örültem (bár az Alapítvány volt, amit amúgy ki nem állhatok :D).

2015. szept. 14. 19:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!