Mennyire hasonlítanak a Gyűrűk Ura filmek a könyvre?
Hát, az első részt láttam filmen, kulcsmomentumok maradtak ki, ami nélkül a vége totálisan értelmetlen. A film olyan mint egy képregény aminek a egy részét kitépték, aztán a megmaradt kockákat összelegózták, hogy valamennyire összefüggjön a story.
A könyv SOKKAL jobb. Sokkal részletesebb, sokkal szebben leírja a világot, sokkal jobban érthetőek az események, az összefüggések.
Én is azon a véleményen vagyok, hogy a Gyűrűk ura film egy remek adaptáció. Természetesen nem annyira részletes, mint a könyv. De hogyan is lehetne? A Tolkien által megteremtett világ, bár egy kissé megváltoztatva, mégis csorbítatlanul tarul elénk a film nézése közben.
Olvastam a könyvet, és láttam a filmet. És mind a kettő a maga nemében a(z) (egyik) kedvenvemmé vált.
A filmben valóban kimaradt néhány mellékszál, de ezek a könyvben sem játszank főszerepet. Amit én fontosnak találok egy ilyen tipusú műben, hogy hű legyen az alaphoz, nem a legapróbb részleteiben, hanem (nyilván a sztoriban) és a hangulatban. Ezt pedig nagyon jól eltalálták a film készítők.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!