Ha valamit láttam film formájában akkor érdemes a könyvet beszerezni?
AZ én a robot, és a világok harca is mindkettő sokkal jobb könyvben. Sőt inkább azt mondanám, hogy teljesen más mint a film. Az én a robot könyvnek nem sok köze van a filmhez, csak az alapséma ami közös. De könyvben nagyon jó. A legtöbb film mindig jobb könyvben,
pl: A menekülő ember is teljesen más könyvben. Még a Stephen King filmek is jobbak könyvben.
Az esetek nagy részében ha a könyv alapján készült a film, akkor a könyv többet ad.
Különösen igaz ez pl. orosz regényekre, amiket gyakorlatilag lehetetlen filmre vinni. Ld.: Bűn és bűnhődés, Háború és béke, Zsivágó doktor, Anna Karenina, stb.
Ha tetszett a film, akkor az esetek nagy részében a könyv is jó, sőt valszeg jobb, mert az idő és technika szabta határok miatt nem tudnak megvalósítani minden - könyvben leírt - dolgot.
Én épp emiatt inkább a filmet szeretem előbb megnézni és csak utána a könyvet elolvasni, hogy ne legyen csalódás a film a kihagyottak miatt.
Azért volt olyan eset is, hogy pl. előbb olvastam az Őslénypark-ot és csak utána láttam a J.P-ot, de a számítógépes technika által létrehozott lenyűgöző látvány kárpótolt abban, hogy kihagytak nagyon izgalmas részeket is. De azért mégis maradt egy kis hiányérzetem a film végére.
Egyébként eddig csupán két könyv okozott meglepetést számomra, mert annyira más volt a filmhez képest. Ez a Piszkos tizenkettő és a Flash Forward (sorozat). Mindkettőt alaposan átgyúrták a filmhez és ez igen jót tett nekik szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!