Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Tudtok ilyen sci-fi könyveket...

Tudtok ilyen sci-fi könyveket mondani?

Figyelt kérdés
Amiben hatalmas űrhajók, űrháborúk meg gyönyörű fejlett városok vannak és lehetőleg néhány földönkívüli is (bár azok annyira nem fontosak) És csak egy két részük van. Valami hasonlót mint a Leviatán ébredése vagy az Istenemberek.
2015. aug. 11. 21:33
 1/5 anonim ***** válasza:

A Térség-ciklus (Leviatán ébredése) konkértan kilenc könyvet fog tartalmazni, egyelőre öt készült el angolul (magyarul csak négy jelent meg). Talán nem pont ez a legjobb példa.

Az a gond, hogy az űroperák eleve igen hosszúak, és lehet, hogy egy-egy könyvet önállóan is lehet olvasni, de csak hatalmas sagák jutnak eszembe. Vének háborúja? Esélytelen, túl hosszú. Esetleg az "eredetije", Heinlein Csillagközi inváziója, az valóban egykötetes. OSC? A Végjáték jutott eszembe (szintén hosszú), de nem olvastam túl sok Orson Scott Card regényt, talán itt lehet keresgélni. Asimovnak talán az Alapítvány regényei, de ugye ez sem egy-két regény. Talán még a Dűne... maga a Dűne önállóan is kerek egész, esetleg megpróbálhatod. Kaptam tippet, hogy talán a Született stratéga (McDewitt), ami szintén legalább hat kötet, megint kiesik. Arthur C. Clarke regényei között keresgélhetsz esetleg, de nem tudom, mit lehetne ajánlani. Nem klasszikusan űroperás (de legalább nem írt nagyobb sagákat).

Igazából majdnem tökéletes választás lenne Banks Kultúra-sagája, csakhogy embertelen mennyiség. Viszont minden más kulcsszónak eleget tesz, sőt (idegen lényekből sincs hiány). Esetleg, ha úgy vesszük, Simmons Hyperion-sagája, mert az első két rész "összetartozik", ahogy a második kettő is (szervesen, de egymástól a két-két kötet elválasztható). És bár nem sokat ír hatalmas űrhajókról, de űrháború van, a Tigris! Tigris! Bestertől. (Jó, ott a Vorga.)

2015. aug. 11. 23:12
 2/5 A kérdező kommentje:
hm köszi ezt nem is tudtam, hogy a Leviatán ébredése 9 kötetes! Le tudnád írni a másik három magyarul megjelent könyv címét?
2015. aug. 11. 23:46
 3/5 anonim ***** válasza:

Anthony Sheenard könyvei (York Ketchikan -ról szóló kötetei pl.)

[link]

Phillip Messier - Elshaan sorozata

[link]

Bár esorozatok, de önállóan is élvezhető köttek, különálló történetettel, azonos szereplőkkel.

2015. aug. 12. 09:31
 4/5 anonim ***** válasza:

Hát nekem is a Hyperion könyv jutott eszembe, ott vannak különböző hajók, csaták, bolygóinváziók, csodálatos városok és kiszámíthatatlan, fordulatos történetek. Ennek ellenére nem egyszerű mű és én szeretem dark sci-finek nevezni, mivel eléggé megkínozza a szereplőket lelkileg és testileg is az író.

Star wars könyvek között is találsz jókat.

Ender’s Game itt is sok csata , idegen faj amin nincs nagy hangsúly.

Talán még: Vének háborúja, Dűne, Alapítvány, Starship Troopers.

2015. aug. 12. 18:18
 5/5 A kérdező kommentje:

Köszi mindenkinek!

A hyperion mind a 4 részt éppen most szerzem be.

2015. aug. 12. 18:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!