A vámpírt mint mitikus szörnyet még meg lehet menteni, vagy a YA könyvek örökre karót döftek a szívükbe?
Sajnos az utóbbi tíz évben elindult egy olyan trend főleg a Twilightnak hála, ami nemes egyszerűséggel a vámpírokat nevetség tárgyává tette -mondjuk nincsenek egyedül, szerencsétlen vérfarkasok és angyalok sincsenek sokkal jobb helyzetben-, de a vámpír alakja, ami az egyik legikonikusabb horroralak volt mostanra egyszerűen komolyan vehetetlen!
Szerintetek a vámpír még menthető, rekonstruálható vagy mostanra örökre paranormal romance könyvekbe kerül mint sablonkarakter?
Hát, én teljesen megértem, amit mondasz, a Twilight után (ki tudja lehet már előtte is volt) megindult egy lavinaszerű a szexi-tinivámpírok áradat :D Ami egy kicsit hogy is mondjam... érdekes, ja.
De úgy gondolom én is, nem csak ilyen fajta könyvek léteznek, akit ez nem érdekli, nyilván megmarad Bram Stokernél, vagy valaki másnál. A vámpír fogalom így aztán teljesen mást jelent szerintem egy tizenéves Twilight rajongónál és egy veterán legenda és mitikus teremtmények kedvelőnél :D
Viszont az én meglátásom mégis az, hogy a vöröspöttyös könyvek terjednek mint a pestis (senki ne értsen félre, én is szoktam olvasni ilyet, szerintem vannak egész jók is..., meg nyilván mindenki mást szeret...) szóval előbb utóbb egy masszív, sok főt számláló réteg tudatában ez a kép fog beivódni, nem pedig az, hogy a vámpír szó hallatán ragadjon keresztet, szenteltvizet és hegyezzen karót...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!