Kifogytam a könyvekből! Mit olvassak?
Egy időben nagyon szerettem a modern ifjúsági regényeket. Mostanra úgy érzem, hogy "kinőttem" őket és bocsánat a kifejezésért, de hányhatnékom támad, ha elém tolnak egyet. Mindegyiknek ugyanaz az alapsztorija, hétköznapi lány szerelmes és senki nem érti meg... Egyszerűen nem találok magamnak való könyveket a maiak között, pedig imádok olvasni. Azért azt hozzátenném, hogy a sekélyes tiniregényeken kívül olvastam más könyveket is. Nagyon szeretem Ken Follett-től a Katedrálist és Az idők végezetéiget, sőt imádom Jane Austentől a Büszkeség és Balítéleteket is, de a kezembe került már többször Daniel Keyes Az ötödik Sally című könyve is. Ajánljatok jó könyveket légyszi, lehet félelmetes is, de a romantikából és a vámpírokból már elegem van.
18/L
Szia!
Nem tudom, mennyire tetszene, de hirtelen ezek jutnak ajánlatképp eszembe:
Umberto Eco: A rózsa neve
Sofi Oksanen: Tisztogatás
Sofi Oksanen: Baby Jane
Neil Gaiman: Amerikai istenek
Clive Barker: Korbács
Bulgakov: A Mester és Margarita
Jan de Hartog: Isten után az első
John Steinbeck: Édentől keletre
John Steinbeck: Érik a gyümölcs
Khaled Hosseini: Papírsárkányok
Ken Kesey: Száll a kakukk fészkére
Alexander Dumas: Monte Cristo grófja
Niccoló Ammaniti: Én nem félek
Robert Merle: Mesterségem a halál
Erlend Loe: Naiv. Szuper. /ebben ugyan van nyavajgás, de nem tini, és nem lány. Szerintem jó történet.
Ha esetleg a Naiv.Szuper. bejön - vagy ha nem-, megnézheted Erlend Loe többi könyvét is. Szerintem a Naiv.Szuper a legjobb, de ízlés dolga./
Frank Herbert: Dűne (sci-fi)
Douglas Adams: Galaxis útikalauz stopposoknak
Wiliam Wharton: Madárka
Rejtő Jenő: A három testőr Afrikában (és a többi klasszikus Rejtő)
Több stílusból válogattam, van közte: urban fantasy /szerintem színvonalas, és szigorúan vámpír nélkül/; klasszikus romantikus (szerelmes tini nélkül) viszont izgalmas kalandokkal; középkori kolostori nyomozós; nyomasztó valóságos; meg effélék. Régebbi és maiak is /bár azt hiszem több a régebbi/.
Nagyon köszönöm mindkét választ!
Bele fogok nézni a könyvekbe, ígérem! :D
Dan Wells - Részlegesek trilógiája [link]
M.C. Beaton - Agatha Raisin könyvsorozata [link]
Sophie Kinsella: Segítség kísértet! [link]
Vavyan Fable könyvei
(többféle: humoros, krimis, izgalmas, kalandos, romantikus, fantasy-s, ill. ezek ötvözete)
pl. ha szereted a krimit, akkor ajánlom a Halkirálynő sorozatot tőle [link]
Nora Roberts könyvei
(romantikus, krimis, izgalmas, misztikus, ill. ezek ötvözete) [link]
Dean R. Koontz könyvei
(thriller, misztikus, izgalmas, krimis és ezek ötvözete) (King-szerű, de nem annyira hosszúlére eresztett/végeláthatatlan hosszúságú könyvek)
Bret Easton Ellis - Nullánál is kevesebb, Királyi hálószobák
Anthony Burges - Gépnarancs
William Golding - Legyek ura
J. D. Salinger - Zabhegyező
Agatha Christie regényei
Paula Mclane - A párizsi feleség
F. Scott Fitzgerald - A nagy Gatsby
Sylvia Plath - Az üvegbura
A.J. Cronin - Garasos évek
J.K. Rowling - Harry Potter, Átmeneti üresedés
Charlotte Bronte - Jane Eyre
Jamie Ford: Hotel az Édes és Keserű út sarkán
Tolsztoj: Anna Karenina
Gogol - Holt lelkek
Goethe - Faust, Az ifjú Werther szenvedései
Robert Merle-Francia história (talán az elején kicsit nehézkes a nyelvezete, de ha megszokod, akkor ugyanúgy beszippant a világa, mint a Katedrális)
Klasszikus kalandregény: Wilbur Smith könyvei
Romantikus történelmi: Philippa Gregory könyvei
Millennium trilógia Stieg Larssontól:
- A tetovált lány
- A lány, aki a tűzzel játszik
- A kártyavár összedől
Én már a második végén járok és kétlem, hogy valaha jobbakat fogok olvasni mint ezek. Egyáltalán nem az a romantikus szerelmesregény és az első könyvben az elején elég sokáig politikai dolgokról van szó, azt hittem, nem is lesz jó.. De aztán kibontakozott és nagyon izgalmas tele fordulatokkal. De ez a második rész kegyetlen jó!
Szabó Magda: Abigél (bár ez tipikus lányregény, de nagyon jó)
Diana Gabaldon: Outlander
Radhika Sanghani: Virgin
Simon Tamás: Vérmacska, avagy Alfi világuralomra tör (ha egy kicsit is szereted a macskákat, kihagyhatatlan)
Hajdú-Antal Zsuzsanna Érintetlen én című könyve. Új könyv, tiniregény, de egyáltalán nem nyálas vagy sekélyes, az olyanokat én se szeretem.
Nekem nagyon-nagyon tetszett!! :)
(L/18)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!