Milyen angol nyelvű könyvet tudnátok ajánlani egy haladó nyelvtanulónak?
Figyelt kérdés
Nem tudom megállapítani, hogy milyen szinten vagyok...2 éve tanulok angolt a suliban illetve járok különórákra és majd a mostani évben tervezek érettségizni. Eddig még nem olvastam könyvet angolul, de most szeretnék belevágni mert szerintem hasznos lehet, viszont nem tudom, hogy mit kellene választanom. Magyarul szoktam olvasni (Stephen King könyveket például vagy Steve Jobs életrajzi könyvét olvastam mostanában), de pár pillantást már vetettem az eredeti könyvekre és nem volt meglepő számomra, hogy túl bonyolultnak tűnt és nem igazán értettem. Nagyobb vonalakban nyilván azért volt fogalmam, hogy miről van szó. Tudom, hogy vannak könnyített olvasmányok meg kifejezetten nyelvtanulás céljából íródott könyvek is, de én eddig csak szépirodalmi művekkel találkoztam ebből a kategóriából, ami őszintén szólva nem igazán kelti fel az érdeklődésemet és ezeknek a többségét magyarul sem tudnám elolvasni mert egyszerűen nem érzek hozzá semmilyen affinitást. Viszont attól félek, hogy a "rendes könyvekkel" sem tudnék mit kezdeni...Esetleg tud valaki ajánlani egy könyvet, amit egy 16 éves lány szívesen elolvasna angol nyelven és még értené is? Ti mit olvastatok először idegen nyelven?2015. júl. 31. 21:30
1/1 anonim válasza:
Hogy én mit olvastam, azt nem tudnám neked megmondani, nem emlékszem. Novellák, esetleg? Azok rövidek, szóval nem olyan hosszú a cselekmény és talán könnyebb követni. Általában a YA (Young Adult) könyvek sem valami bonyolultak, mert azok direkt kamaszoknak íródott cuccok. Vagy próbálkozhatsz kiskamaszoknak valókkal is, azok között akad sok jó, pl. Diana Wynne Jones. Vagy mondjuk William Goldmantől a The Princess Bride? Darren Shan? V.E. Schwab könyve, a Vicious?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!