Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Ti melyiket ajánlanátok?

Ti melyiket ajánlanátok?

Figyelt kérdés

Egy regényt írok, de mostanában akkora zaj van a házban, hogy nem tudok rendesen koncentrálni...

Három lehetőségem lenne, hogy mégis milyen módon írjam meg a regényt.

1. Számítógépen fogom. De így a rengeteg zavaró zaj mindig (mivel a számítógép a nappaliban van...) akadályozni fog és sokkal több időbe fog telni mire végzek vele, ráadásul a végeredmény sem lesz 100%-os...

2. Kézzel fogom papírra vetni. Mivel rettentő rondán írok, sokszor én sem tudom elolvasni. :S

Ezért lassabban kell írnom, és ezzel a regény megírásának az ideje nagyon elfog tolódni (tudom az idő nem annyira fontos, mivel a jó munkához sok idő kell. De akkor is, maximum három év alatt szeretném befejezni, mivel még rengeteg regényt szeretnék megírni, amit már részletesen kigondoltam...)

Ugyebár mivel valamilyen füzetbe írnám, ezért tudnám magammal mindenhova hurcolni és így a zajoktól, amik bezavarnak úgymond megtudok szabadulni.

3. Írógépen. Ez azért lenne előnyösebb mint a számítógép vagy a kézírás, mert egy olyan helyen lett elhelyezve, ahol azért rendesen csend van. Így még a ronda írásom miatt sem kéne aggódnom, de ha írógépen elpötyögök valamit/megakarok valamit változtatni, akkor eléggé nagy gondba kerülhetek...

Szerintetek melyik lenne a legjobb ötlet a három közül?

Persze az összes variációnak a végeredménye az lesz, hogy majd gépen is leírom, aztán kinyomtatom.

Én személy szerint a kézzel leírom lehetőséget, meg az írógépet támogatom.

A válaszaitokat előre is köszönöm! :D

2015. júl. 18. 19:15
 1/4 anonim ***** válasza:
69%

Ha van otthon írógéped, akkor nyugodtan írj azzal. Én régen kézzel írtam füzetbe, de annyira fájt minden estére a kezem, hogy majd megőrültem, én azt nem tartom jó megoldásnak.

Esetleg ha van lehetőséged vásárolhatnál egy laptopot, amivel el tudsz vonulni csendes helyre, és egyből gépbe írod az egészet.

2015. júl. 18. 19:24
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Írj úgy, ahogy a legkényelmesebb a számodra. Az írás módja ugyenis befolyásolja magát a stílust. Egy modern magyar író, aki közel volt a Nobel-díjhoz is, csak kihegyezett ceruzával hajlandó írni. Örkény csak írógéppel írt, míg Terry Pratchett például csak számítógéppel, de kísérletezett más módszerekkel is. Szóval tényleg úgy írd, ahogy a legkényelmesebb lenne a számodra. Azt javaslom, hogy olyan módot válassz, melynek a stílusa legjobban megfelel az irományod stílusának.
2015. júl. 18. 21:26
 3/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! :D

Szerintem az írógépet választom. :)

Igazából nekem gépen lenne talán a legkényelmesebb, csak ugyebár az pont a ház legzajosabb részében van...

A laptop meg számomra nem ér meg annyit, amennyiért betudnék egyet szerezni. :D

Még egyszer köszönöm a válaszokat, további szép napot. :)

2015. júl. 19. 10:20
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem az írógép lenne a legjobb megoldás. :)
2015. júl. 19. 13:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!