Könyvet írok csak úgy magamnak de most valahogy nem megy nincs ötletem. Tudnátok segíteni?
Ez így elég rövid leírás..
Szerintem először találd ki a varázsvilágot, lényeket bele, akik kedves és vicces közbeeső részeket adnak a könyvben, és találj ki velük jeleneteket, amikre a főhős valahogy reagál. Ebből már legalább megvan a főszereplő karakterének egy része.
Szerintem ha csak annyit tudsz, hogy furfangos és lerakhatatlan legyen, akkor ezután jöhet csak a történet kitalálása (amúgy általában nem a cselekmény számít, hanem, hogy mennyire jól van megírva, ha elveszted az olvasót, akkor a legizgalmasabb regény olvasását is abba fogja hagyni).
Szóval találjuk ki, hogy ki a lány, miért szellem? Meghalt vagy szellemnek született
(1. mondjuk 200 évente születik egy lány, aki a 17. születésnapján szellemé válik, és vagy talál egy igaz barátot, 20 éven belül, vagy meghal
2. maga a lány az aki megtalálta a saját naplóját, amit eleinte itt írt, csak elmosódott az első néhány oldal és nem jön rögtön rá.
3. A gonosz sárkány hívja, akit ha életre kelt a varázserejével, akkor elpusztul az emberiség) vagy ha meghalt, akkor miben, ha szellemnek született, akkor vannak mások is?
Volt testvére? Ki ismerte? Volt ellensége vagy csak a körülmények áldozata.
Mi ellen küzdenek? (Természeti katasztrófa, gonosz erők, valakik akik nem akarnak rosszat, és azt gondolják, hogy jót tesznek, szerencsétlen véletlenek). Itt megjegyezném, hogy legalább 1 olyan konfliktust építs fel, amire nem tudod a választ amikor írod, de jobb, ha többet, és utána próbáld meg megoldani. Ha nem gondolkodsz rajta egy hetet, akkor még nem elég csavaros.
Sok sikert!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!