Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Könyvet írok csak úgy magamnak...

Könyvet írok csak úgy magamnak de most valahogy nem megy nincs ötletem. Tudnátok segíteni?

Figyelt kérdés
Egy fantasztikus történetet írok egy lányról akinek varázsereje van és szeretném ha rábbukkanna egy a varázsvilágra és egy lány szellemére aki állandóan suttogja neki hogy segítsen és végül elmegy egy rokonához hol rálel a lány naplójára és innentőlmár nem tudom hogyan tovább...furfangos,és lerakhatatlanra szeretném :)

2015. júl. 13. 14:27
 1/2 anonim ***** válasza:

Ez így elég rövid leírás..

Szerintem először találd ki a varázsvilágot, lényeket bele, akik kedves és vicces közbeeső részeket adnak a könyvben, és találj ki velük jeleneteket, amikre a főhős valahogy reagál. Ebből már legalább megvan a főszereplő karakterének egy része.

Szerintem ha csak annyit tudsz, hogy furfangos és lerakhatatlan legyen, akkor ezután jöhet csak a történet kitalálása (amúgy általában nem a cselekmény számít, hanem, hogy mennyire jól van megírva, ha elveszted az olvasót, akkor a legizgalmasabb regény olvasását is abba fogja hagyni).

Szóval találjuk ki, hogy ki a lány, miért szellem? Meghalt vagy szellemnek született

(1. mondjuk 200 évente születik egy lány, aki a 17. születésnapján szellemé válik, és vagy talál egy igaz barátot, 20 éven belül, vagy meghal

2. maga a lány az aki megtalálta a saját naplóját, amit eleinte itt írt, csak elmosódott az első néhány oldal és nem jön rögtön rá.

3. A gonosz sárkány hívja, akit ha életre kelt a varázserejével, akkor elpusztul az emberiség) vagy ha meghalt, akkor miben, ha szellemnek született, akkor vannak mások is?

Volt testvére? Ki ismerte? Volt ellensége vagy csak a körülmények áldozata.

Mi ellen küzdenek? (Természeti katasztrófa, gonosz erők, valakik akik nem akarnak rosszat, és azt gondolják, hogy jót tesznek, szerencsétlen véletlenek). Itt megjegyezném, hogy legalább 1 olyan konfliktust építs fel, amire nem tudod a választ amikor írod, de jobb, ha többet, és utána próbáld meg megoldani. Ha nem gondolkodsz rajta egy hetet, akkor még nem elég csavaros.

Sok sikert!!!

2015. júl. 13. 17:50
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszi a tippeket! :)
2015. júl. 16. 08:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.