Miért tetszik a lányoknak annyira a Szent Johanna Gimi c. könyv?
14 évesen olvastam. Szerintem pont 12-14 éves korosztálynak szól, nálam telitalálat volt, mert olyan mint egy tündérmese, szóval minden annyira tökéletes és vicces. A főszereplő lánynak is irigyelni való élete van (még ha ő ezt nem is veszi észre), a problémák is olyan aprók... A főszereplő srác is maga a tökéletesség (ami mondjuk idegesítő, hiszen szó szerint mintafiú), menő, laza, figyelmes stb. Szerettem olvasni mert mindig megnevettetett és egy picit az ő egyszerű és csodás világukban lehetettem.
De 16 évesen visszagondolva nem nagy szám a könyvsorozat és az általad felsorolt könyvek mögött elbújhatnak.
Engem egyáltalán nem érdekel, sosem olvasnám el.
Harry Pottert viszont többször olvastam.
Narry Potter és Gyűrűk Ura alap könyvek, azok jü könyvek.
SzJG meg az a lányoknak mint ami nekem a Meg Cabot könyvek voltak. Könnyed lányos regény, amiben tökéletes a világ, vicces. Felnött fejjel is olvasva volt egy -két poén amin sírva nevettem. Az osztályban olyan karakterek vannak akit mindenki ismer gimis élményeimmel: A jó tanuló luzer, jó tanuló csendes, a jó tanuló szervezkedő, a suli álom pasija, a jó tanuló mindekit lenéző, technológia örült ( az mindegy számitógép ,kocsi stb, a laza népszerü gyerek, a humor harold akin mindenki nevet.
Minednki ismer ilyenek van kapcsolódási alap, aztán meg magyar az is kötődési alap .
A könyv nem nagy durranás, de kikapcsolódásra jó.
Én személy szerint nem szeretem. Az első könyvet elolvastam nagy nehezen ( mert kényszerített az osztálytársam).
Az elejét még úgy-ahogy jónak találtam, a felétől már kihajítottam volna az ablakon.
Ezzel nem azt akarom mondani , hogy rossz a könyv ,csak valahogy nem az én stílusom.
Nem szidalmazom az írónőt , mert elég nagy erőfeszítés lehet megírni egy ilyen hosszú könyvsorozatot.
Én valójában jobban szeretem a Harry Pottert, A hobbitot, Gyűrűk urát . (Ezek a kedvenceim)
És végül: Miért tetszik a lányoknak annyira a Szent Johanna Gimi c. könyv?
1: Nem minden lánynak tetszik, csak egy bizonyos rétegnek/körnek , akik szeretik az ilyesfajta könyveket.
2:Valószínűleg azért tetszik az osztálytársaidnak mert könnyen belelehet élni magad a főszereplő helyzetébe, nagyjából azonos szituációkon estek át. Pl: Kis szerelem, nagy szerelem , új barátok megismerése , ellenségek szerzése , dolgozatok ,jegyek....stb ilyen sulis dolgok.
Valójában ki kell próbálni ezt is-azt is lehet neked megtetszik valamelyik műfaj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!