Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Olvasható könyvek a 20sz....

Olvasható könyvek a 20sz. -ból, fiataloknak?

Figyelt kérdés
Hasonló könyvek érdekelnek a 20sz.-ból, mint pl. Tüskevár,Téli berek, Iskola a határon, A kárókatonák még nem jöttek vissza, stb. Ne mai, modern könyveket írjatok, hanem ezekhez hasonló, ifjúsági regényeket.
2015. jún. 30. 10:40
 1/6 anonim ***** válasza:

Fekete István többi könyve,

Dessewffy Sándor: A titkos várfolyosó

Hegedűs Géza: Az írástudó

Hegedűs Géza: A milétoszi hajós

Révay József: Raevius ezredes utazása

Jack London: Az éneklő kutya

Wels.H.G.: A láthatatlan ember

2015. jún. 30. 11:03
 2/6 anonim ***** válasza:

Ha ezek tetszettek, akkor olvasd el szintén Fekete Istvántól a Csend című könyvet vagy Csukás Istvántól a Nyár a szigeten-t.

Ha nem feltétlenül ragaszkodsz a magyar könyvekhez, akkor ajánlom Verne könyveit, például a Rejtelmes szigetet, vagy Mark Twain-től a Tom Sawyer vagy Huckleberry Finn kalandjait.

Nekem annak idején még nagyon tetszett Csukás Istvántól a Vakáció a halott utcában is vagy Petrovácz Istvántól a Csere Rudi, bár ezek nem a természetben játszódnak, hanem városi környezetben.

Vagy ott van még Berkes Pétertől Az öreg bánya titka vagy az Utánam, srácok.

2015. jún. 30. 11:23
 3/6 anonim ***** válasza:

Szerintem találhatsz a régi Pik-nik sorozatból is neked tetszőket, igaz azok sem kimondottan a természetben játszódnak, de kedves történetek vannak köztük. Pl: Arúp Kumár Datta: Az orrszarvú akció, Peer Härtling: Öreg John szobát és eget meszel, Christa Kozik: A bicegő angyal, stb.

Astrid Lidgren: Az ifjú mesterdetektív

Rudjyard Kipling: Riki-tiki-tévi

Rudyard Kipling: A dzsungel könyve

Sterling North: Barátom a mosómedvém

Jack London: A vadon szava

2015. jún. 30. 14:26
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, végül Fekete István - Ballagó időbe kezdtem bele, de még 2 könyvet levettem apám polcáról. :)Sajnos nem sűrűn vannak meg azok a könyvek, amelyeket ajánlottatok, de igyekszem beszerezni őket, meg a mostaniakkal végre el leszek egy ideig. :)
2015. jún. 30. 16:10
 5/6 anonim válasza:

Én egy 1993-as könyvet ajánlanék, címe: Az emlékek őre

Most biztosa sokan feljajdulnak hogy jaaa ez az amit most filmesítettek meg. Igen ez az, de ne ítéljétek el. A könyv olyan, hogy én anno kötelező olvasmánynak kaptam. És esküszöm életem legjobb kötelezője volt. Disztópia, nyugodt szívvel ajánlom :) Érdekes világba repít el.

2015. jún. 30. 19:40
 6/6 anonim ***** válasza:
Antikváriumokban nézz körül, bár nálunk a vásárban, a zsibin ezeket a könyveket 50-100 forintokért árulják (nem, nem írtam el, tényleg ennyiért vannak a könyvek)
2015. júl. 1. 09:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!