Olvasható könyvek a 20sz. -ból, fiataloknak?
Fekete István többi könyve,
Dessewffy Sándor: A titkos várfolyosó
Hegedűs Géza: Az írástudó
Hegedűs Géza: A milétoszi hajós
Révay József: Raevius ezredes utazása
Jack London: Az éneklő kutya
Wels.H.G.: A láthatatlan ember
Ha ezek tetszettek, akkor olvasd el szintén Fekete Istvántól a Csend című könyvet vagy Csukás Istvántól a Nyár a szigeten-t.
Ha nem feltétlenül ragaszkodsz a magyar könyvekhez, akkor ajánlom Verne könyveit, például a Rejtelmes szigetet, vagy Mark Twain-től a Tom Sawyer vagy Huckleberry Finn kalandjait.
Nekem annak idején még nagyon tetszett Csukás Istvántól a Vakáció a halott utcában is vagy Petrovácz Istvántól a Csere Rudi, bár ezek nem a természetben játszódnak, hanem városi környezetben.
Vagy ott van még Berkes Pétertől Az öreg bánya titka vagy az Utánam, srácok.
Szerintem találhatsz a régi Pik-nik sorozatból is neked tetszőket, igaz azok sem kimondottan a természetben játszódnak, de kedves történetek vannak köztük. Pl: Arúp Kumár Datta: Az orrszarvú akció, Peer Härtling: Öreg John szobát és eget meszel, Christa Kozik: A bicegő angyal, stb.
Astrid Lidgren: Az ifjú mesterdetektív
Rudjyard Kipling: Riki-tiki-tévi
Rudyard Kipling: A dzsungel könyve
Sterling North: Barátom a mosómedvém
Jack London: A vadon szava
Én egy 1993-as könyvet ajánlanék, címe: Az emlékek őre
Most biztosa sokan feljajdulnak hogy jaaa ez az amit most filmesítettek meg. Igen ez az, de ne ítéljétek el. A könyv olyan, hogy én anno kötelező olvasmánynak kaptam. És esküszöm életem legjobb kötelezője volt. Disztópia, nyugodt szívvel ajánlom :) Érdekes világba repít el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!