Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Miről szól A kis herceg?

Miről szól A kis herceg?

Figyelt kérdés
Nem a tartalma érdekel, hanem a jelentése, a mondanivalója.

2008. szept. 2. 21:33
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
97%

"Jól csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan."

Nekem ez volt a legfontosabb mondanivalója. Jó pár évvel ezelőtt olvastam, de ez nagyon megmaradt.

2008. szept. 2. 23:32
 2/11 anonim ***** válasza:
97%
Emellett arról, hogy felelősséget kell vállalnunk a tettinkért és a barátainkért (vagy ahogyan a műben olvashatjuk: "azért, akit megszelidítettünk")
2008. szept. 2. 23:37
 3/11 anonim válasza:
86%

akkor olvasd el még egy párszor. a mondanivalója minden embernek más.

miért kell hogy mondanivalója legyen? csak akkor olvasnád el?

2008. szept. 3. 10:01
 4/11 anonim ***** válasza:
92%
Ez a könyv "alapmű", el kellene olvasnod. A mondanivalóját is csak akkor fogod megérteni.
2008. szept. 3. 10:57
 5/11 A kérdező kommentje:
Már olvastam, többször is. És számomra is megvan a mondanivalója, csak nehéz megfogalmazni. Kíváncsi voltam, mások meg tudják-e.
2008. szept. 3. 20:34
 6/11 anonim válasza:
100%
Szerintem, vagy fogalmazzunk inkább úgy, hogy nekem azt jelentette, hogy, például a különböző bolygón élő emberek bemutatásával mutatta be a kapzsiságot, a nemtörődömséget, a szolgasorsot, a munkamániát. A saját bolygóján a gondoskodást, a Földön a megszelídítést,a felelősséget az állatokért, a barátságot, a szeretetet, a halált, és hogy mégis megy tovább az élet. Szerintem ez a kis könyv bemutatja a világ összes nagy dolgát...
2008. szept. 7. 11:54
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Hogyan legyél jó ember <- nekem erről szólt, és a barátságról, szeretetről
2008. szept. 8. 16:26
 8/11 anonim válasza:
100%

Szerintem ez az egyik legjobb könyv a világon...az bár szerintem nagyon érezhető Exuperynek a csalódottsága, mivel valószínűleg sok dolgot tapasztalt már meg a világból...a fölnőttek világából, akik igazából nem is emberek, hanem "gombák"...

Ha belegondolunk, sokszor tényleg olyan fölnőtt gombák tudunk lenni...A gyerekek sokkal őszintébbek, közvetlenebbek, és sokszor jobban látják nálunk azt hogy mi az igazán fontos...Pl amíg mi dolgozunk egyfolytában v tanulunk, addig a kis József Attila azért hisztizik, hogy foglalkozzon vele a mamája, és őt vigye föl a padlásra...és tényleg sokszor nem szakítunk időt a kapcsolatainkra, nincs időnk megszelidíteni valakit, csak felszínesen ismerünk sokakat, és angolosan megkérdezzük tőlük: How do you do? választ pedig nem is várunk....ez a mai rohanó világ

Ezenkívül nekem ami nagyon sokat jelent, az a rózsás történet...Attól hogy valaki gőgösnek és hiúnak mutatja magát, attól még nem feltétlenül rossz ember, ha megszelidíted rájössz, hogy csak szeretetre vágyik, mások elfogadására...

Az az igazság, hogy akárhányszor elolvasom, mindig új és új mondanivalója van számomra:)

2008. szept. 24. 20:54
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Saját magadról szól. Ha jobban belegondolsz.
2008. okt. 17. 21:33
 10/11 anonim válasza:
100%
Szerintem vannak odafigyelo, erdeklodo emberek akikkel ha egy tarsasagban vagy kivancsiak rad, erdeklodnek irantad, jo veluk tarsalogni es vannak akikkel ez nem mukodik, nem erdeklodnek, minden mast csinalnak ehelyett. Szamos oka lehet miert alakul az utobbi ki. A muben ott van a recept mikent keruld el.
2015. jan. 4. 03:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!