Miről szól A kis herceg?
"Jól csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan."
Nekem ez volt a legfontosabb mondanivalója. Jó pár évvel ezelőtt olvastam, de ez nagyon megmaradt.
akkor olvasd el még egy párszor. a mondanivalója minden embernek más.
miért kell hogy mondanivalója legyen? csak akkor olvasnád el?
Szerintem ez az egyik legjobb könyv a világon...az bár szerintem nagyon érezhető Exuperynek a csalódottsága, mivel valószínűleg sok dolgot tapasztalt már meg a világból...a fölnőttek világából, akik igazából nem is emberek, hanem "gombák"...
Ha belegondolunk, sokszor tényleg olyan fölnőtt gombák tudunk lenni...A gyerekek sokkal őszintébbek, közvetlenebbek, és sokszor jobban látják nálunk azt hogy mi az igazán fontos...Pl amíg mi dolgozunk egyfolytában v tanulunk, addig a kis József Attila azért hisztizik, hogy foglalkozzon vele a mamája, és őt vigye föl a padlásra...és tényleg sokszor nem szakítunk időt a kapcsolatainkra, nincs időnk megszelidíteni valakit, csak felszínesen ismerünk sokakat, és angolosan megkérdezzük tőlük: How do you do? választ pedig nem is várunk....ez a mai rohanó világ
Ezenkívül nekem ami nagyon sokat jelent, az a rózsás történet...Attól hogy valaki gőgösnek és hiúnak mutatja magát, attól még nem feltétlenül rossz ember, ha megszelidíted rájössz, hogy csak szeretetre vágyik, mások elfogadására...
Az az igazság, hogy akárhányszor elolvasom, mindig új és új mondanivalója van számomra:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!