Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Ha könyvet írok, akkor mit...

Ha könyvet írok, akkor mit kell tennem?

Figyelt kérdés
Megvan az alaptörténet. Nem akarok hosszú könyvet írni, inkább amolyan kisregényt. Vannak ötleteim a fejemben, csak mind nagyon kusza, és nem tudom, hogy hogyan tudnám rendbe szedni, hogy aztán a könyvnek legyen eleje, vége és története. Szóval egy kerek történet váljon belőle. Próbáltam már felírni, de csak méginkább belekeveredtem.
2010. márc. 1. 19:00
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
nagyonnagy vázlatokban felírod mi történik, aztán köré a kissebb ötletekt, erre a mellékszálat eztán a tényleges megírása.
2010. márc. 1. 19:08
 2/7 anonim ***** válasza:
Akkor jobb, ha összeszeded magad! Ha komolyan akarod, akkor meg is fogod csinálni! Én már írtam egy regényt, és kb. fél évig minden gondolatom körülötte forgott, mire elkészültem vele!Nem kis meló! Az előző válaszadó tippjeit is fogadd meg!
2010. márc. 2. 12:08
 3/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, bár nem tudom, képes leszek-e majd rá a sok egyéb teendőim miatt.
2010. márc. 2. 12:18
 4/7 anonim ***** válasza:

Ha egy regényt írsz az folyamatopsan alakul amíg úgy érzed el nem készül.A saját belső hangodra figyelj.Egy regény megírása teljes embert kíván ha nem tudod mi legyen az eleje és stb akkor ne írj, nem neked való!

Én már írtam regényt ezért mondom...

2010. márc. 2. 19:56
 5/7 anonim ***** válasza:
54%

Én is benne vagyok most egy "regényben" de csak a saját szórakoztatásomra kezdtem el, majd annyira nagy sikere lett az ismerősök körében, hogy most már Blog formájában írom online.

Ha elfogadod a tanácsomat, akkor mindig tartasz magadnál egy jegyzetfüzetet hogy ha támad valami ötleted le tudd írni. Nekem sokszor annyi van hogy hajlamos vagyok némelyiket elfelejteni.

Mielőtt elkezdek egy fejezet, nagy vonalakban felvázolom, hogy mit szeretnék beletenni és írás közben figyelek erre.

Van amikor teljesen eltér a jegyzeteimtől a megírt fejezet, mert út közben is támadnak ötleteim.

Ha érzel magadban kedvet és energiát, akkor mindenképpen írj, mert baromi jó szórakozás :)

Sok sikert hozzá :)

2010. márc. 4. 06:41
 6/7 anonim ***** válasza:
54%

Előző vagyok.

Eleinte az én történetem is teljesen más volt a fejemben, mint amerre most halad. Csak kezd el a bevezetést, a karakterek és a környezet bemutatását és majd a többi alakul magától :)

2010. márc. 4. 06:43
 7/7 anonim ***** válasza:
írd le, hogy miről akarod, hogy szóljon, hány szereplő, írd ami eszedbe jut. Nem kell összefüggőnek lennie! Csak írd le, egy kis noteszbe! Aztán ha már kiírtad magadból azokat amik a gubancot okoztál. Kezdj el gondolkodni a helyszínen, gyűjts anyagot! Időjárás, honos állatok, üzletek, hangulat elemzések! Bármit! ÉS kezd el vázolni az elejétől!
2010. ápr. 13. 15:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!