Szerintetek ki lehetne adni a könyvemet? 12/L
Heló!
Lehet, hogy teljesen hüyle vagyok ehhez, de el nem tudom képzelni, hogy tud valaki pár nap alatt regényt írni...
Helyesbítek: hogy tud olyat, ami kellőképp értékelhető tartalommal bír?
Valószínűleg csak a magánkiadásra számíthatsz. Ez azt jelenti, hogy szüleid egy nagyobb összeggel kiadatják a könyved, a szükséges lépésekkel.
Másik lehetőség, ami szóba jöhet, hogy felteszed az itnernetre, teljesen ingyen. Akinek pedig tetszik, az támogathat téged, mondjuk paypal-on keresztül.
Ez tűnik a legjobb megoldásnak - és valószínleg az egyetlen lesz.
Ha csak nem egy remek regényt írtál, ami kiemelkedően jó, akkor esélytelen, hogy bármelyik kiadó kaidja - sőőőőt.
Heló!
Az első hozzászóló vagyok.
A legjobb és leghasznosabb - azon tól, hogy egy esetleges sokat remélés csalódásától is megkíméled magad -, az az, hogy csinálsz egy blogot - megkéred egy hozzáértő ismerősöd, hogy készítse el, hogy szép és kellően jó legyen -, és oda töltöd fel a munkáidat.
Ez már egy remek kiindulási alap, főleg, ha már elkezdik olvasni néhány hónap után.
Ilyenkor alapvető feltétel, hogy helyesírási, stilisztikai hiba ne legyen benne. Vagyis nézd át minél többször.
Ismerősök véleménye a művedről nem mérvadó. Ha csak nem tényleg hozzáértőkről van szó, akik nem elégszenek meg egy "szerintem tök jő" szöveggel.
Ehhez leglaább több száz elolvasott mű kell, az irodalom legmeghatározóbb műveit érintve.
Ha a blogos rész megvna, keress fel olyan oldalakat, akik megjelentetik más novelláját, és küld el a tiéd.
Fontos, hogy ne remélj fizettséget, hatalmas ovlasóbázist és tömény lelkesedést, mert csalódni fogsz. Légy reális, és kitartó. Kitartó, mert ez a legfontosabb mindnenél, amit csinálsz. Ugyanis ha nem folytatod, ne mcsinálod, más nem fogja helyetted.
Sok sikert.
a kiadás szerintem sem jó ötlet - már ha a szüleid vállalják, hogy fizetnek egy nagy összeget 50 oldalért...
a blogot én is ajánlom, viszont ha oda felteszed, akkor később, ha mégis kiadatásra szánnád, akkor nem fogják kiadni, mert megtalálható, az interneten is.
viszont, ha pl. felteszed a Merengőre ( [link] szerintem jobban jársz, mert kritikát is kaphatsz tapasztaltabbakról, és a kiadás sem lesz gond utána. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!