Www. Haveyoulifeafterdeath. Blogspot.com ez az én blogom. Lehetne hogy benéztek és írtok véleményt? Nektek csak pár sor nekem viszont nagyon fontos. (sajnos ettől függ hogy befejezem-e az írást vagy sem) ja és tudtok nekem jó blogokat ajánlani?
Kinézet:
A blog iszonyatosan egyszerű, keress fel egy design blogot, és kérj tőlük teljes designt. Chat sincs, fülszöveg sincs, fejléc sem, semmi ötletem nincs először, hogy miről fog szólni a blog, mielőtt beleolvasnék.
Fogalmazás:
Bocsi, hogy így mondom, de te odafigyeltél nyelvtan órán? "nembírom kinyitni" "Megakarják ölni ?" Ezeket mind külön kel írni: nem bírom kinyitni, meg akarják ölni?
Nézd meg, hogyan írjuk a párbeszédeket: nem kell kettőspont, ráadásul fontos a szórend, hogy akkor nagy vagy kisbetűvel kell-e írni a kommentárt. Túl sok benne a "nő, asszony". Vesszőhibák is vannak benne, nem is kevés, ráadásul logikailag rosszul vannak összerakva a mondatok. "Mondani akarom hogy miről van szó ki fog meghalni ," inkább azt kellett volna írnod, hogy kérdezni, ráadásul két vessző is hiányzik, és a vesszők elé nem teszünk szóközt.
Nem értem, hogy pontosan mi is történt. Meghalt a lány, és utána szellemként jön vissza? Vagy valaki más testében? Akkor minek sértődik meg, hogy az anyja felé sem néz?
Tele van szóismétlésekkel, ráadásul sokkal érdekesebben le lehetne írni mindent. A párbeszédek alig mondanak valamit, csak úgy "vannak".
De ne hagyd abba az írást, csak egy időre szerintem függeszd fel a blogot, olvass nagyon sokat, de figyelmesen, mit hogyan írnak, képzeld el, hogy a te írásodat hogyan írná le a kedvenc íród a saját stílusában. Jegyzetelj nyugodtan, hogy hova kellenek leírások, hogyan lehet érdekes egy párbeszéd, figyelj a vesszőkre, az írásaid olvasd fel hangosan, hogy nincs-e benne hiba. Érdemes lenne keresgélned olyan blogokat, amik az írással foglalkoznak, és kritikás blogokat, elolvasni minden kritikát, hogy tanulj mások hibáiból is.
Hány éves vagy?
Szerintem ezek jó blogok:
Természetesen egy írás sem lehet tökéletes, a neten meg pláne nehéz tényleg hibátlanul írt történetekkel találkozni, de ezek egész jók. Az lenne a legjobb, ha könyveket olvasnál (ha nincs rá pénzed, menj könyvtárba!), de ezekből is lehet tanulni, mert egész igényesen vannak megírva, legalábbis annyira nincsenek benne nagyobb hibák.
Értem én, hogy neked elég az, amid van nyelvtan terén, de így baromira igénytelen, összedobott ponyvának hat.
Próbáld újra, próbáld addig, amíg nem jön össze.
"Hát ha őszintén akarok válaszolni akkor azt mondanám hogy nem figyeltem nyelvtan órán mert amit tudok az elég nekem. A vesszőket mindig is utáltam kitenni ezért ezt mai napig se teszem meg sose."
Szóval direkt nem akarsz minőségi munkát kiadni a kezeid közül... Ha ennyire nem érdekel, hogy érthető (vesszők nélkül ez sokszor nehéz) és élvezhető legyen, akkor talán tényleg fel kellene hagynod az írással.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!