Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Milyen könyveket tudtok...

Milyen könyveket tudtok ajánlani? 17/L

Figyelt kérdés

Itt a nyár és végre lesz időm olvasni kedvem szerint, viszont kifogytam ötletekből. Mindenféle stíliusú könyveket szeretek, kivéve a nagyon sötét hangulatúakat, mit tudtok ajánlani? Esetleg nektek mi a kedvencetek? Melyik az a könyv amit szerintetek indenképpen érdemes elolvasni?

Előre is köszönöm az ötleteket!

2015. jún. 13. 14:00
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Coleen Hoover: Hopeless

Ha még nem tetted, mindenképp olvasd el, fantasztikus könyv :)

2015. jún. 13. 16:06
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Szemezgetek a kedvenceimből:

Gyűrűk ura - J.R.R.Tolkien

1984 - George Orwell (egyszer az életben el kell olvasni, bár engem nagyon lehangolt)

Elfújta a szél - Margaret Mitchell (lehet, hogy kicsit már nagy vagy hozzá, de szerintem élvezhető a te korosztályodnak is)

Állatfarm - George Orwell

Nyomorultak - Victor Hugo (ezt csak akkor fogod szeretni, ha türelmes olvasó vagy, és szereted az értelmes filozófálást)

A nap szerelmese, Aranyecset - Dallos Sándor (Munkácsy, a híres magyar festő életét írja le regény formájában)

Árvácska - Móricz Zsigmond (nagyon szomorú könyv, de sajnos hiteles)

Egy nőt szeretni - Karinthy Frigyes (ha nem vagy feminista, nagyon-nagyon élvezhető)

Az ember tragédiája - Madách Imre (én nagyon szerettem)

Szikra - Kristine Barnett (egy autista kifiú, mostmár nagyfiú, édesanyja írja le a történetüket, komolyan, viccesen, meghatóan, érdemes elolvasni, nem egy nagy irodalmi mű, de számomra felejthetelen élmény volt az olvasása)

A remény rabjai - Stephen King (nem horror regény... engem zavart a sok káromkodás, de bírtam a történetet, mondjuk elég rövid.)

Egy kegyes kétbalkezes naplója - Adrian Plass (ez végülis egy keresztény beállítottságú mű, amiben szó van Istenről, ha teljesen szkeptikus vagy a témában nem ajánlom, de ha csak egy kicsit is nyitott vagy, akkor szerintem tetszene. Nagyon sokat lehet rajta nevetni, és nem akar megtéríteni a szerző...)

Remélem találsz olyan könyvet ezek között amit szivesen elolvasnál :)

2015. jún. 13. 16:20
 3/12 A kérdező kommentje:

#1 nem olvastam, de mindenképp el fogom :)

#2 köszönöm a sok ötletet, többet is olvastam ezek közül de sokat segítettél! :)

Ha valakinek van még ötlete sok szeretettel várom! :D

2015. jún. 13. 16:28
 4/12 anonim ***** válasza:

Útvesztő, Ehezők Viadala, Egy különc srác feljegyzései, Zabhegyező, Vaskirály, Beavatotta, Párválasztó, Szarvak (jó, ez lehet nem tetszene), Mediátor, A neveletlen hetcegnő naplója, Airhead, Harry Potter, Percy Jackson, Gyönyörű sorscsapás, Enigma, Flat Out Love

Nekem ezek a kedvenceim. 17/l

(Amelyiknek van folytatása/folytatásai, az/azok is beleértendőka felsorolásba.)

2015. jún. 14. 10:24
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Nyár trilógia (ezt nagyon ajánlom), D.A.C. (ezt is imádtam), Mire jó a rosszfiú?, Segítség, Youtube-sztár lettem, Láthatósági mellény lúzereknek, Rock-sztárt kaptam Karácsonyra, Szívzűrterápia strébereknek, Titkok és exek éjszakája, The Duff, Csókot vegyenek

Ha valami fantasyre vágysz, akkor itt vannak ezek:

Vastündérek sorozat (kedvenc fantasy könyvem), Elementál, Lélektársak, Angyali gonosz, Angyalsors, Méreghercegnő, Időtlen szerelem trilógia, Luxen, Hex Hall, Összetört glóriák

Ha van valami kérdésed valamelyik könyvről, akkor nyugodtan írj privibe :)

2015. jún. 14. 15:20
 6/12 Gyémántlány ***** válasza:

A Végzete ereklyéi- sorozat (fantasy)

Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei (szintén fantasy, de teljesen más kategória)

Eleanor és Park (bonyolult bekategorizálni, enyhén romantikus)

Csillagainkban a hiba (dráma)

Papírvárosok (hm, vígjátékos drámás romantikus)

Ne bántsátok a feketerigót! (klasszikus, de jó nagyon)

2015. jún. 14. 20:00
 7/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a sok-sok ötletet! :)

Szívesen fogadok még ajánlásokat!

2015. jún. 14. 23:55
 8/12 anonim ***** válasza:
39%

London Road (most vettem, de nagyon megtetszett), Párválasztó trilógia, Nyitótánc + Ballépések, Elválaszt az idő, Marked man sorozat (csak pdf-ben tudod olvasni, meg rajongói fordításban magyarul, de csak az első hármat, szóval ha nem riadsz visz az angoltól akkor ajánlom, mert iszonyat jó), Barbibébi, LoveClub + Bomlás + Aktus (nem biztos, hogy így jönnek sorban), Árnyalat-trilógia (bár gondolom már olvastad vagy láttad a filmet :D), A salsa hercege (nagyon nehezen találtam meg, de végül meglett), Fogadj el, Forró rabság + örök rabság + édes rabság

Hirtelen ennyi, de ha felmész valamelyik webshopba és nézelődsz, még találhatsz sokat. Én így csinálom aztán a szüleim kiakadnak, hogy mennyit kinéztem :D

2015. jún. 16. 11:57
 9/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm :) A pdf nem akadály, most kapok e-book olvasót, angol meg hasznos is és szeretek is nagyon eredeti nyelven olvasni :D
2015. jún. 16. 12:24
 10/12 anonim válasza:

Ha erdekel az FBI, szerelmes tipusu konyvek akkor ajanlanam Julie Garwood : Az idealis ferfi (1.) , Szep szavak (2.) , A nagymeno (3.) konyveit.

En nagyon szerettem olvasni Helen Fielding : Bridget Jones naplojat, es Lakatos Levente : Barbibebijet is, illetve Leiner Laura osszes konyvet.

Ha a pdf nem akadaly akkor nagyon sok konyvet eltudok neked kuldeni, ha erdekel :)

2015. jún. 26. 20:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!