Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Emberbőrbe kötött könyv?

Emberbőrbe kötött könyv?

Figyelt kérdés
Azt tudom, hogy könyvtárakban itt-ott lehet találni emberbőrbe kötött könyveket de azt nem, hogy, hogyan keressek utána. Történelem tanulás közben akadtam rá a témára. Nem megyek bele méllyen de a lényeg az, hogy érdekelne egy emberbőrbe kötött könyv. Pécs-Budapest közelében ideálisan vagy külföldön merre kéne, hogy keressek? Esetleg valami antik könyvek boltban? És hogyan lehet megmondani, hogy eredeti a darab és mondjuk nem disznóbőrrel kötött?

2015. jún. 7. 14:34
 1/9 anonim ***** válasza:
43%
Hagyjál már honnan szedsz ilyen hülyeséget? Ki az a beteg lény aki azt megcsinálja? Kinek a bőrét nyúzzák le hozzá? Melyik könyvkiadó asszisztálna ilyen primitív baromsághoz? Teljesen nonszensz az elképzelés....
2015. jún. 7. 14:40
 2/9 A kérdező kommentje:
Régi könyvek természetesen kedves 1. válaszoló. Persze, hogy nem a mai könyveket csinálják így. Próbáltam egy értelmes linket találni neked de nem sikerült. Angolul néztem róla videót de nem találtam meg... Úgy tudom, hogy elítéltekből csináltak RÉGEN több száz évvel ezelött könyveket.
2015. jún. 7. 14:45
 3/9 anonim ***** válasza:
49%
Valószínű ha létezett is ilyen nem fogod őket megtalálni könyvesboltokban, könyvtárakban.
2015. jún. 7. 14:57
 4/9 A kérdező kommentje:
Könyvtárakban tudom, hogy van ilyen. Csak a legtöbb külföldön. És azokat nem lehet megvenni és berakni egy gyüjteménybe. Ez nem valami mítosz. Csodálkozom, hogy nem tanultatok róla. Bár magyarul tényleg nincsen sok infó ezekről. De régen ám elég sok ilyen könyv készült. Könyvesboltok alatt nem a moderneket értem. Inkább használt könyvesboltban gondolkodtam. [link]
2015. jún. 7. 15:08
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

A Blikket ne tartsd egy komoly, releváns forrásnak, bulvár az egész, bármi marhaságot lehoznak. Valóban voltak olyan könyvek, amikhez emberbőrt használtak, és a cikk is említ pár esetet, de ez extrém. Mindenképpen hullagyalázás, amit sosem vettek jó néven.

Antikváriumban nem találhatsz ilyen művet. Egyszerűen kizárt, ha volt is, már rég bevizsgálták, ha bebizonyosodott, olyan könyvritkaságnak számít, amiért nem keveset fizet egy komolyabb könvytár.

Magyarországon, tudtommal, nincs olyan könyv, amit emberbőrrel borítottak. Harvard könyvtára, London, vagy Párizs, ahol keresd ezeket, de taperolni ott sem engedik. (Azt hiszem, mind olyan ritkaság, aminek a vizsgálatához különleges engedély szükséges a szakemberektől is.)

Persze lehet, hogy találsz egyet, de annak kicsi a valószínűsége. :)

[link]

2015. jún. 7. 20:35
 6/9 anonim ***** válasza:
Én is pont ezért mondtam, amit az előző ír.
2015. jún. 7. 20:41
 7/9 anonim ***** válasza:

A nácik csináltak ilyen csecse-becséket. Könyv lámpabura, illetve más használati tárgyak amik emberbőrből vannak.

De nem hiszem hogy ezek a múzeumokon kívűl bárhol lennének. Oké külföldön egy két könyvtár de itthon nem hiszem.

2015. jún. 8. 18:55
 8/9 anonim ***** válasza:

Nácik helyett Harvard:

[link]

2021. ápr. 4. 21:08
 9/9 anonim ***** válasza:
Szerintem a fentin kívül nem nagyon találsz...
2021. ápr. 4. 21:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!