Jó Stephen King könyvek?
Vagy esetleg olyat, ami filmben jobb?
Már olvastam ezeket: Ragyogás, Álom Doktor, Joyland
Már láttam ezeket: Ragyogás, Az
A sötét torony c.-t én is el szeretném olvasni. De akkor azt érdemes?
Ja, a Carrie-t már láttam
Nekem két könyve nagyon tetszett megfilmesítve is: Halálsoron, A remény rabjai. Azt nem mondanám, hogy a filmek jobbak, de szinte egyenértékűek a könyvekkel. Amiket még láttam, mind csalódást okozott, végig sem néztem őket: Christine, Borzalmak városa, A búra alatt (ez sorozat, de nagyon eltér a forgatókönyv az eredeti könyvtől.)
Egyébként nekem a következők tetszettek a legjobban: Kedvencek temetője, Ragyogás, A búra alatt, 11/22/63, A remény rabjai, Halálsoron, Borzalmak városa, Rémkoppantók, A köd, Tűzgyújtó.
Filmekből én is a Halálsoront és A remény rabjait ajánlom. Könyvekből: Állattemető, A remény rabjai, A jó tanuló, Carrie, 11/22/63.
Az 11/22/63 a kor hangulatát írja le nagyon jól, és igazából elég sok benne a politika, de ettől még nagyon élvezhető.
SPOILER!!
11/22/63: Időutazásos történet. A főszereplő összeismerkedik egy illetővel, akiről kiderül, hogy a büféje hátsó helyiségében talált egy időkaput. Ráveszi a főszereplőt, hogy menjen vissza az időben, és akadályozza meg a Kennedy- gyilkosságot. (Ő már nem tud, mert végstádiumú rákos beteg, ha jól emlékszem). Mivel mindketten azt gondolják, hogy így Amerika sokkal jobb irányba indult volna (mármint, ha nem történik meg a gyilkosság) a főszereplő beleegyezik. Erről szól a könyv. Igazi letehetetlen, nagyon izgalmas, fordulatos, a végén hatalmas csattanóval. Szerintem az egyik legjobban megírt King- könyv, mindenképpen érdemes elolvasni.
#8 vagyok. Még annyit, hogy a 11/22/63 címűt én is el szeretném olvasni, és már a Tűzgyújtót is nézegettem. :D
Azóta olvastad már valamelyiket?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!