Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Jó téma fogalmazáshoz?

Jó téma fogalmazáshoz?

Figyelt kérdés
Szeretnék valamilyen történetet írni. Jöhet vámpíros, varázslós.... akármilyen. Konkrét témával kéne. Előre is köszönöm az ötleteket. :)

2015. jún. 3. 17:14
 1/3 anonim ***** válasza:
60%
Ha nincs témád, akkor ne írj. Ez nem így működik.
2015. jún. 4. 09:23
 2/3 anonim ***** válasza:
Szerintem is furcsán jönne ki, ha most leírnám ide neked, hogy erről és erről a témáról írj. De ha szeretnél valamit írni, az akkor is jó dolog, ha pillanatnyilag még nincs témád: kezdd valami egyszerűvel, pl. írj le egy szereplőt, akit valamiért érdekesnek találsz, vagy valamilyen hétköznapi szituációt, párbeszédet. Közben pedig egyre több dolog fog eszedbe jutni, és hamarosan meglesz a témád. Az emberi kreativitás úgy működik, hogy ha adsz neki valamilyen alapot, legyen akármilyen közönséges, azt újabb és újabb ötletekkel, részletekkel gazdagítja. (Persze később, amikor már megvan a koncepciód, alaposan át kell majd dolgoznod, vagy teljesen ki kell dobnod azt, amit az elején írtál, de hidd el, nem fogod sajnálni.) Kicsit olyan ez, mint amikor egy olcsó, lapos táptalajból sosem látott, különleges növények nőnek ki. :)
2015. jún. 4. 10:29
 3/3 anonim ***** válasza:
Szerintem kezdj el pár sorozatot, nézz meg pár filmet, és akkor lenne egy jó ötleted. Mert úgy hülyeség, ha mi mondjuk meg a témát. Ha még is csak ilyen természetfeletti lényekről szólót akarsz, akkor szerintem magad által kitalált lényeket rakj bele, ne a megszokást, mint pl. a vérfarkast. :)
2015. jún. 4. 16:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!