Mi a lópikulát olvassak? Új asztaligépre, vagy könyvekre költsem a pénzem? Ha olvashatóak a Scribden, akk inkább gépet veszek. :-D
Nem vagyok nagy olvasó,de amit sokan szeretnek azt én is szívesen olvasom.
A Harry Potter tetszett. A Trónok harca és az éhezők viadala sorozatot is. A csodaidőkből az első részt olvastam. Tervezem folytatni! Mit tudtok ajánlani még? 18F
Hgyan olvashatok gyorsabban? Az a gondom,hogy lassan megy nálam. Elbambulok meg minden,és gyakran kell újraolvasni hoszabb részeket emiatt.
Ez a jelenség csak nálam harapózott ele nnyire? Hogyan segíthetek rajtam? :-D
Szemüveg sem ártana az igaz...
Ti milyen gyorsan olvastok? Persze felfogva a szöveget,és nem csak aszthiszem felfogtam,de mégsem féleképp. :-D
Hát csak személyes véleményt tudok, igazából mindenki maga dönti el mi a fontossági sorrend.
Részemről a nyomtatott könyvet nem helyettesítheti semmi. ( Fiatal vagyok én is, nem mondhatom, hogy a technika taszít 22/F ) De a kézzelfogható könyv mégis sokkal másabb.
Olvasási tempo... nos függ attól is, hogy mit olvasok, mennyire könnyen értelmezhető, de átlagosan 50 oldal/óra körül szoktam olvasni.
Az elkalandozást pedig csak magad tudod orvosolni, bár az is jó, ha olvasás közben elképzeled konkrétan a dolgokat amiket olvasol, jobban tudsz összpontosítani.
Minél többet olvasol, annál gyorsabban fog menni (személyes tapasztalat). Meg az sem hátrány, ha olyan könyveket választasz, amik gördülékenyek. Pl. John Scalzi Vének háborúja-sorozatát ajánlom neked, meg Orson Scott Cardtól a végjátékot.
Ami meg az anyagi részét illeti, ha beiratkozol a helyi könyvtárba, minimális összegért annyit olvasol, amennyit csak bírsz, marad pénzed gépre és nem a monitoron olvasva rontod a szemedet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!