Tudtok jó könyveket ajánlani? 13/L
Na, akkor én vagyok a te embered. :D Darren Shan szerintem is jó, a démonos könyveit tudom ajánlani, de csak akkor, ha nem félsz nagyon. Én pont most fejeztem be a másod könyvét a Város-sorozatból, az is jó, bár ott meg van egy kicsi (nagyon-nagyon kicsi) szex, meg az elvileg "felnőttebb", szóval attól függ, mennyire érzed magad érettnek rá.
Ha tudsz angolul, akkor Garth Nix biztos tetszeni fog, sajnos nem fordították le magyarra a könyveit, pedig az Old Kingdom könyvek nagyon jók.
A legtöbben szeretik Brandon Sandersont is, én eddig az első két Ködszerzet könyvet olvastam. Vannak benne elég sötét részek, de annyira nem durva szerintem.
Scott Lynch-től a Locke Lamora hazugságai is baromi jó, bár nekem a folytatása nem tetszett, de az alső könyvet jó szívvel tudom ajánlani.
Jonathan Stroud is jó, a Bratimaeus-sorozatot olvastam.
Ha szereted a történelmi regényeket, akkor ajánlom Conn Igulden A hódító-sorozatát, ez Dzsingisz kán életéről szól.
Én Neil Gaimant is nagyon szeretem, neki leginkább urban fantasy könyvei vannak (Amerikai istenek, Sosehol, Anansi fiúk) a felnőtt könyvei között, de a Csillagpor pl. nem az, hanem "sima" fantasy. Meg Terry Pratchettel van egy közös könyvük, az Elveszett próféciák, ami szerintem nagyon-nagyon vicces.
Majd írd meg, ha valamelyik megtetszett. :)
Harry Potter
Christopher Paolini-Eragon(ez hasonlít a Gyűrűk Urához)
E.J.Allibis-Az élet lángja
Melissa Marr-Veszélyes játék
Julie Kawaga-Vaskirály(az utóbbi kettő tündértörténet,de nagyon jók,kicsit sem gyerekesek)
Maggie Stiefvater-Mercy Falls farkasai(bár ez nem igazán olyan,de nagyon jó
És most tervezem:Benina-Bíborhajú
Remélem tudtam segíteni:)
Szia!
Én a Szent Johannához hasonlókat tudok csak mondani:
Hűvösvölgyi suli 1.,2.,3.,4.,5.
Hűvösvölgyi gimnázium B épület 1.,2.
Remélem, tudtam segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!