Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Mennyi könyvet vihetek el...

Mennyi könyvet vihetek el antikváriumba?

Figyelt kérdés
Nemsokára költözünk egy jóval kisebb lakásba, és sok könyvet egyszerűen nem tudok így hova tenni. Elég jó állapotú könyvekről van szó. Azt hallottam antikváriumban elveszik őket, néhány helyen még pénzt is kapsz értük vagy lecserélheted őket az adott értékben. Ez mennyire igaz? Hogy működik ez? Mennyi könyvet vihetek?

2015. máj. 17. 10:39
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
Antikvárium függő, mit, mennyiért vesznek át, de sokat nem adnak érte.
2015. máj. 17. 11:16
 2/2 polarbeer ***** válasza:
100%

Szia!

Én gyűjtök történelmi és biológia témájú régi könyveket, régi képeslapokat, régi térképeket, és egyéb papírrégiségeket, ezért gyakran járom az antikváriumokat. Én is adtam már el, illetve cseréltem is.

Nagyon fontos, hogy hol laksz. Pápán lakom, és ott, mivel kisváros, csak 1 antikvárium van, ami könyvekkel foglalkozik, az is nagyon kicsi, és kevés a forgalma, ezért csak válogatva veszik át ott a könyveket, átlag 100 - 500 Ft / db áron. Volt, hogy vittem 10 könyvet, és csak egyet vettek át.

Viszont mikor feljöttem Budapestre tanulni, itt tele van a város antikváriumokkal! Itt se vesznek át mindent, de sokkal több könyvet el lehet adni / cserélni, és többet is adnak értük. Hoztam is fel Pápáról a könyveket, és gyakori vendég vagyok mai napig a pesti antikváriumokban, ahol adok-veszek-cserélek.

Nem érdemes egyszerre sok könyvet vinni, egyrészt megszakadsz a szállításban, másrészt kevesebbet is adnak érte egyben. Amúgy úgy működik, hogy beviszed, megmondják, mennyit adnak érte, picit tudsz alkudozni esetleg, aztán amiben megegyeztek, írtok egy adásvételit, és megkapod a pénzt.

Nagyobb városban ez sokkal egyszerűbb, mint kisebb városban / faluban...

A másik, amit tehetsz, az a vatera. Amik nem kellenek senkinek, amikért nem akar senki se fizetni, azt felrakod vaterára 1 Ft-ra minimálár nélkül, és azért is tudsz kapni pár száz forintot. És ha nem vagy messze forgalmas csomópontoktól, akkor házhoz mennek, és elviszik.

Engem pedig leginkább a régi térképek, képeslapok, levelezések, családi iratok, bizonyítványok, munkakönyvek, katonai fotók, egyéb katonai emlékek, és régi pénzek, érmék, papírpénzek érdekelnek. Ha ilyesmik kerülnek elő a rakodás során, akkor légyszi ne dobjátok ki őket! Gyűjtő vagyok, reális áron megvenném őket!

Ha ilyen akad, írj privátban! Minél kevesebb dolog menjen a szemétbe, lehet, hogy ami neked szemét, másnak még érték!

Üdv.:

polarbeer

2015. máj. 17. 13:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!