Mien jó könyveket tudtok egy 13 éves lánynak akit érdekelnek a világ dolgai? Tippeket lécci
Nem igazán értem, mit értesz a világ dolgain? Ez elég sok mindent lefed, de leginkább szépirodalmat olvass. :D
De ajánlanák személyesen is egyet:
Horthy Miklós: Emlékirataim
Egy nagyon jelentős történelmi korszakot mutat be olvasmányosan, érdekesen. Horthy Miklós élete végén leírta az általa megélt eseményeket és a véleményét a dolgokról. Az I. világháborús tengeri ütközetektől a Hitlerrel folytatott titkos tárgyalásokig sok mindenről van benne szó. A híres történelmi személyiségeket emberileg is megismerteti az olvasóval. Nem csak egy személytelen nevekként fogsz rájuk gondolni, amit a történelem könyvekben láttál.
A könyv ingyenesen letölthető az alábbi linken:
13 éveseknek:
Madeleine L’Engle: Időcsavar
Hortense Ullrich:1000 tuti tipp... Miért (ne) csókolózz
A világ dolgairól 13 éveseknek: /a vége mind 3nak megrázó/
Lois Lowry:Számláld meg a csillagokat
Az emlékek őre
Nyáron történt
Leírom a kedvenc könyveimet, amik nagyban hozzájárultak, hogy olyan ember legyek, amilyen vagyok.
Bulgakov: Mester és Margarita
Steinbeck: Édentől keletre
Goethe: Faust
Puzo: A keresztapa
Merle: Mesterségem a halál
Daniel Keyes: Az Ötödik Sally
Dallos Sándor: A nap szerelmese, Az aranyecset
Ezek mind nagyon jó könyvek! Érdemes elolvasni őket!
Szerintem a: Kire Ütött Ez a Gyerek C könyvet ne hagyd ki. ;) Ha a személyiségét akarod fejleszteni, akkor ajánlani tudom: Andrew Matthews Élj Vidáman c. könyvét, nagyon hasznos dolgok vannak benne felnőtteknek is, engem gyökeresen változtatott meg a könyv és csak jó irányba terelt. Van benne sok illusztráció és nem is drága 4000ft körüli áron megkapható! A szerző egyébként sok sikerdíjas könyvet adott még ki, keress rá googleban.
Sok siket!
vik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!