Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Mi a véleményed eddig a...

Mi a véleményed eddig a Trónok harca 5. évadáról? ( A kérdés azokhoz szól főként, akik olvasták a könyveket. )

Figyelt kérdés
Én megnéztem az első két részt, és eddig elég gyengének tartom. Nagyon eltér a könyvektől, ami bizonyos szinten érthető is, hiszen nem tudnak ennyi mindent belezsúfolni, de akkor is..
2015. ápr. 13. 20:23
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Egy f*s.

Habár tetszett, hogy visszahozták Kevant meg Lancelt. Viszont amit a Martellekkel műveltek, azt nem tudom "elnézni". Borzalmas. Egyáltalán nem hű a sorozathoz/történethez, ahogy kezelték őket. Egysíkú, idegbeteg karakterek.

Féltem nagyon az 5. évadtól, mert a True blood is az 5. évadánál lett okádék és ahogy nézem, sajnos ez is.

Logikátlan döntések meg következetlenségek. A 4. rész már valami vicc volt a királyvári szál kivételével. Ott maradtak talán egyedül hűek az alapanyoghoz és az is az egyetlen emészthető része már a sorozatnak. :/

2015. ápr. 13. 20:40
 2/6 anonim ***** válasza:

Szerintem nem rossz. Igen, vannak eltérések a könyvtől, elég nagyok. Eléggé meglepődtem pár dolgon. De! Szerintem ez egy jó sorozat, és nagyon sokan azt várják, hogy ugyanaz legyen mint a könyv. Kicsit külön kell kezelni a kettőt most már, ráadásul a sorozat hamarabb be fog fejeződni mint ahogy a könyvek kijönnének. És George RR Martin ugye a sorozahoz is van köze, konzultál a részekkel kapcsolatban. Az HBO alapjában véve is minőségi sorozatokat szokott kiadni többnyire ( szerintem).

Mindenesetre én nem élvezem kevésbé a sorozatot, és örülök is neki, hogy vannak változások, nem lenne min meglepődnöm majd amikor kijönnek az új könyvek :)

2015. ápr. 13. 21:15
 3/6 anonim ***** válasza:

Martin ettől az évaddal kezdve már kiszállt a sorozatból,ahogy olvastam vhol.

A sorozatot külön kellene kezelni a könyvektől, mert nem úgy tervezték,h 100%-os adaptációt csinálnak az utóbbiról, de mégiscsak adaptáció, így én se tudom külön kezelni, és éppen ezért nem tetszik annyira a sorozat.

Még az olyan apróságok is zavarnak,h pl. Varys és Tyrion szépen nyugodtan lekocsikáznak Pentosból Volantisba, ami még légvonalban is kb. 1200 mérföld (1900 km).

A sok változtatásnak viszont van pozitív oldala is, mivel a sorozat valszeg hamarabb véget ér, mint a könyvek, így lehet h a változtatások miatt más lesz a vége ugyanannak a karakternek a sorozatban és a könyvben. Ilyen pl. Sansa: a sorozatban Északra ment,h feleségül menjen Ramsayhez, a könyvben viszont a Völgyben marad h Harry legyen a férje,így ez teljesen más.

2015. ápr. 13. 21:53
 4/6 anonim ***** válasza:
Eddig csak az első részt láttam de szerintem az elég unalmas lett. Voltak benne jó jelenetek de sajnos nem olyan sok...
2015. ápr. 14. 14:45
 5/6 anonim ***** válasza:
Nagyon unalmas eddig ez az évad. úgy mondom, hogy láttam az első négy részt.
2015. ápr. 14. 15:05
 6/6 anonim válasza:
Szerintem jók és bár igen teljesen el tér a könyvtől attól még logikus a történet szál. :)
2015. ápr. 28. 23:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!