Bocsánat, de meghökkentett egy hozzászólás egy filmhez kapcsolódó fórumban, hogy lehet "elvből" nem olvasni könyveket?
Figyelt kérdés
Egy könyvből készült film adatlapjához tartozó fórumban láttam egy hozzászólónál, hogy ő "elvből nem olvas könyveket".2015. ápr. 9. 09:18
1/5 anonim válasza:
Bár nem olvastam azt a hozzászólást amiről írsz, de
De van olyan amikor valaki bizonyos könyveket nem olvas el, ezért a kérdés az, hogy bizonyos könyveket nem olvas el vagy soha nem olvas semmilyen könyvet?? Mert ha csak bizonyos könyveket nem olvas mint
Pl:
- nem olvassa a 50 szürke árnyalatát mert filmben megnézte, és borzalmas, így a könyv már nem érdekli.
- nem olvassa el a gyűrűk urát mert filmben nagyon tetszik neki, és nem akarja a hatást a könyvvel rontani
- nem olvassa el a Harry Pottert mert csak felkapott selejtnek gondolja..
és még sorolhatnám.. Végül is ezek elvből nem olvasott könyvek, de ez nem jelenti azt, hogy nem szeret az illető olvasni..
2/5 A kérdező kommentje:
Ő konkrétan azt írta, hogy elvből nem olvas könyveket. Nem bizonyosokat, hanem általában.
2015. ápr. 9. 10:08
3/5 anonim válasza:
Vannak emberek (sajnos elég sokan), akik nem helyesen használják a szavakat. Pl.: elvből, konkrétan, stb. Lehet, hogy ez a hozzászóló is így értette. Nem szokott könyveket olvasni, de hozzátette, hogy elvből, mert attól jobban hangzik.
4/5 anonim válasza:
nézd, nekem volt egy cimborám aki meg elvből nem nézett meg fekete-fehér filmet mert "azok mind szarok"...amit írtál az ugyan ez pepitában.
5/5 anonim válasza:
Ha valaki ezt a kifejezést használja, néha megkérdezem, hogy "milyen elv alapján"? Erre általában már nem tud válaszolni, fogalma sincs, csak azért mondja ezt, mert azt hiszi, hogy jól hangzik. Mint ahogy az egyik válaszoló már írta is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!