Mondanátok olyan romantikus könyveket, amikben a főszereplő lány okos/bátor/talpraesett?
Nagyon sokszor elegem van abból, hogy a lány, akinek a szemszögéből íródik a könyv, buta, nagyon nehéz felfogású, félős, engem-csak-valaki-védjen-meg típus, nem tudja magát egyáltalán megvédeni, gyenge, és folyton mindent elszúr.
Lehet simán csak romantikus is, de jobban szeretem, ha mellette esetleg disztópia, sci-fi, fantasy. A fiú igazából majdnem mindegy, hogy milyen, de azért jó lenne, ha ő se lenne egy beszari, buta karakter.
16/L
első+
Jane Austen: Értelem és érzelem
Suzanne Collins: Éhezők viadala 1-3
Stephenie Meyer : A burok
Igazából két főszereplő van, mindkettő elég erős és még scy-fi is.
Köszönöm :)
Jöhetnek még, nem muszáj, hogy egyszerre legyen meg minden, elég, ha mondjuk elég talpraesett, vagy elég bátor, stb...
A tetovált lány (Millennium trilógia mindhárom része). Szerintem rettentő izgalmas, fordulatos, igaz hogy inkább krimi, de van benne kis romantikus vonal, humor. Le sem bírtam tenni.
Nem gyerek a főszereplő, de huszonéves és alacsony, vékony testalkatú, emiatt sokan tininek nézik és gyengének tartják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!