Jelenleg a Trónok Harca sorozat, hányadik Tűz és Jég dala könyvnél jár?
Ugyebár most ért véget, a 4. évad, pár nap múlva jön az 5.
Ha lehet, akkor egy címet mondjatok, annyira nem vágom a sorrendet.
Az lehet, csak írtam, hogy a végén már mások is vannak, amik már feltételezik a Varjak lakomája elolvasását. Ezért nem célszerű a Sárkányok táncával kezdeni.
A Mások eddig még egyik könyvben sem voltak részletezve.
Fúúú :D
Nem egyszerű választás. Csak nehéz egy olyan regényt végig olvasni, amiben a karakterek számomra unalmasak. Na mindegy, ha szükséges a 4. kötet, akkor kiolvasom, csak félek hogy beleunok, első Tűz és Jég dala regényem lesz.
Esetleg olvashatod egyszerre. Itt le van írva, hogy milyen sorrendben kell a fejezeteket olvasnod: [link]
Viszont szerintem így meg túl sok lesz egyszerre a név. A két regényben már 16 nézőpont karakter van és ehhez még rengeteg új mellékkarakter társul.
Szóval lehet kicsit rád lesz ömlesztve az egész. De próbálkozz úgy, ahogy tetszik, aztán majd meglátod.
Ha elakarod kezdeni olvasni, akkor csakis a legelejétől kezd!
Az 5.évad kb.:
Fal: 3.könyv vége
Észak: 3.vége és 5.könyv
Királyvár: 4-5.könyv
Arya: 4.könyv
Dany: 5.könyv
Völgy: vmi hülyeség, ami nincs a könyvekben.
Bran: nem lesz benne.
Dorne: teljesen átalakították és így Jaimet is.
Ha a film történetét akarod, akkor fölösleges elolvasni a könyvet, mert rengeteg mindent megváltoztattak és/vagy kihagytak. (Ami miatt én elég mérges vagyok, mert nem értettem, miért kellett elferdíteni eseményeket).
Ajánlom az elejéről elolvasni, én izgalmasnak találtam végig, rengeteg szereplő jön-megy, rengeteg a helyszín és háttéresemények (amik említés szintjén sem szerepelnek a sorozatban ezért pl sok helyen érthetetlenül cselekszenek a szereplők, ha nem olvastad a könyvet).
Annak lehet unalmas, aki csak bizonyos szálak alakulását akarja tudni, mert bizony míg az összes szereplő cselekménye kipörög, az beletelik pár száz oldalba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!