Mi a kedvenc könyved, miről szól és miért szereted?
A leghosszabb út-Nicholas Sparks
Mindig megtud hatni bármikor olvasom el:)
Áprilisban, amikor az óceán felől fújó szél orgonaillattól édes, Landon Carternek mindig eszébe jut a Beaufortban töltött utolsó év. Annak idején, 1958-ban a nők még finoman öltözködtek, és a férfiak kalapot viseltek. Az akkor tizenhét éves Landon már randevúzott egy-két lánnyal, és azt hitte, tudja, mi a szerelem. Azt azonban álmában sem gondolta volna, hogy a városka baptista lelkészének lányába, Jamie Sullivanbe szeret bele úgy istenigazából. Jamie-t, akinek mindig ott volt a Biblia az iskolatáskájában, egy világ választotta el a többi tizenévestől. Ő viselte gondját özvegy apjának, megsebzett állatokat gyógyított, és besegített az árvaház munkájába. Nem akadt fiú, aki randevút mert volna kérni tőle. Landonnak sem jutott volna eszébe, ám a véletlen a lányt szemelte ki partneréül egy iskolai előadásban, és abban a pillanatban megváltozott az élete. Együttlétük feltárta előtte az emberi szív legmélyebb titkait, és olyan döntésre ösztönözte, amely meghatározta férfivá válását.
Stephen Kingtől a Rémkoppantók,és azért szeretem,mert ez volt az első könyv(11 éves voltam), ami igazán megfogott(2 nap alatt olvastam ki,de hetekig járt az agyamban),ennek hatására alakult ki az irodalmi stílusom(novellákat írok). Nem mellesleg S.K. lett a kedvenc íróm is egyben.Szinte az összes kötetét olvastam.
Ha az embernek esetleg több kedvence is lehet(:-) akkor a másik Vladimir Nabokovtól a Lolita. Ennél művészibb könyvet talán még sohase olvastam.Mindenki azt hiszi,hogy csak egy perverzről,meg a kiskorú szex-rabszolgájáról szól,pedig maga a történet,és ahogy meg van írva szerintem csodálatos.
Sajnos nem:S
én megvettem könyvesboltban:)
Sok könyvet szeretek, de nincs igazi kedvenc. Legutoljára ez volt ami igazán tetszett: Stephenie Meyertől a Burok című könyv.
"A Földet elfoglalta a világűrből érkező idegen faj, amelynek tagjai irányításuk alá vonják az emberek elméjét, miközben testüket érintetlenül hagyják. Az emberiség túlnyomó része feladta, az ő testük már csak egy burok. A betolakodók a Földet paradicsommá változtatták. Saját maguk számára. Amikor egy nagyhírű, különc, világról világra vándorló lélek érkezik a bolygóra, az utolsó lázadók egyikének testét kapja ittlétéhez. A Vándor, aki Melanie Stryder testébe költözik, ismeri a nehézségeket amelyekkel szembe kell néznie egy emberi burokban élve. Egyvalamire azonban nem készült fel: hogy új testének előző lakója nemhogy nem költözött ki a burokból, de egyenesen visszaköveteli a tulajdonát. Melanie megtölti a Vándor elméjét az emlékeivel és képekkel a szerelméről, aki egy távoli helyen bujkál, és még mindig nem adta fel a harcot az idegenek ellen. Mivel a Vándor képtelen ellenállni a rátörő érzelmeknek, vágyakozni kezd a férfi után, akivel még soha nem találkozott. Aztán egy váratlan fordulatnak köszönhetően Melanie és a Vándor szövetségesekké válnak, és a két lélek ugyanabban a burokban vág neki az arizonai sivatagnak, hogy megtalálják a férfit, akibe mindketten szerelmesek…"
Neil Gaiman-től az Amerikai istenek. Nagyon összetett, több síkon több mindenről szól, de az alap váz: egy börtönviselt szófukar fickó élete romokban hever, mikor belépnek az életébe az istenek. Merthogy istenek tényleg vannak, még ha meg is gyengültek az idők folyamán, hiszen kevéske hiten kell tengődniük. Az új isteneknek több hit jut, ők a számítógép és a drogok istenei, míg a régi istenek (mint Odin, Astartre, Anubisz) a kihalás szélén állnak. És a két banda összecsapni készül. És itt lép be a képbe a főhős... :D
Nem szeretném lelőni a poént, úgyhogy tovább nem emsélem. nagyon izgalmas könyv :D
Azért szeretem, mert izgalmas, érdekes, meglepő, sok helyen vicces, ironikus, tele van mitológiai és irodalmi utalásokkal, szerethetők a karakterek, magával ragadó és hihető a történetvezetés, motiváltak a karakterek és szuper a sztori :D
piers paul read: életben maradtak
1972- ben egy urugvay-ból chile-be tartó repülőgép lezuhan az andokban. sokan meghalnak, de vannak akik életben maradnak, de nemtudnak onnan az andok tetejéből szabadulni. nagyon hideg is van, és nincs élelmük. ezért csak úgy maradhatnak életben, ha megeszik a holttesteket.
nagyon nagyon jó könyv, miután olvastam, még hosszú ideig a hatása alatt voltam.
Kurt Vonnegut: Borleszk
Ez egy - mondjuk ugy- antiutopia.
Az emberiseg jovojet idezi meg, a foszereplo elbeszeleseiben, aki mellesleg az USA volt elnoke.Aki egy zseni, de csak akkor, ha ott van mellette a testvere, akivel osszedugjak a fejuket. Nem volt nagy-boldog gyerekoruk,zetvalasztottak oket, majd kulon eltek. Kulon viszont nem intelligensek... sot! ostobak.(szinte)megis, eljutott a fohosunk odaig, hogy elnok legyen. Mesterseges csaladot alapitott, egy kozepso nev bevezetesevel( o lett Narcisz) es a mindenki kapott mas es mas kozepso nevet. pl: foldimogyoro
Es csak mesel es mesel, az egesz regenyben.Ami egyszeruen humoros es morbid.Nem zavarja az, hogy a hugaval osszefekszik(igen, talan verfertozes, de sokkal tobb annal), hogy nincs meg benne az alapveto emberi szeretet...
Miert szeretem? Mert nincs vege...Egyszeruen, meg varnam a folytatast, de nincs tovabb. Szabad teret kapok, az en fantaziamra van bizva minden.De valahogy megsem tudom a folytatast...
egyszeruen szeretem, majd-ha talan- eretteb leszek, ujra irom ezt a valaszt. Most, csak ennyi futotta(:
18/L
Mika Waltari: Szinuhe
Történelem, filozófia, vallás, Egyiptom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!