A tündék vegetáriánusok?
Figyelt kérdés
A Gyűrűk Ura és a Hobbit tündéire gondolok. Legolas, Elrond úr, Arwen, Galadriel úrnő stb.2015. márc. 21. 08:26
1/9 anonim válasza:
Természetesen nem. A hobbitban olvasható, hogy az Elvarázsolt pataknál a tizenhárom törp és Bilbó szarvast akarnak lőni, de azokat már valakik üldözik, méghozzá nagy valószínűséggel tündék (bár ezt ők nem tudják). Ebből következik az, hogy nem vegák, esznek húst is.
2/9 A kérdező kommentje:
Köszi! :)
Csak mert annyira úgy tűnt, hogy azok. Én persze csak a filmeket láttam, azért is tettem a kérdést a könyvek kategóriába.
2015. márc. 21. 10:45
3/9 anonim válasza:
Régen nem volt ennyi divat-hóbort...
4/9 A kérdező kommentje:
A vegetarianizmusra célzol vagy a fantasy világok és kitalált lények divatjára?
Csak mert szerintem előbbi nem mindenkinél divathóbort.
2015. márc. 22. 10:01
5/9 anonim válasza:
én úgy tudtam, a tündék fotoszintetizálnak :s
7/9 anonim válasza:
Szerintem attól, hogy szarvast üldöznek, még nem feltétlenül eszik is meg. Lehet, hogy más célból teszik (pl. Thranduil trónját is 2 óriási szarvasagancs díszíti).
A Hobbit 1 bővített változatában viszont amikor a törpök a tündéknél vannak és esznek, Dwalin megdöbbenve kérdezi, hogy hol van a hús?
Tehát én személy szerint nem tudnék egyértelmű és biztos választ adni arra, hogy a tündék vajon vegetáriánusok-e, vagy sem :)
8/9 anonim válasza:
Kedves utolsó, de az a FILM nem pedig a könyv, a könyvben nincsenek szarvasok stb. legalábbis a trónjánál, de régen olvastam már...! Amúgy szerintem esznek húst, de nagyon nem is beszélnek arról, hogy miket esznek, egyetlen egy tünde étel jut eszembe a lembas tündekenyér, aminek egy falatja is megtölti egy felnőtt ember gyomrát, ami hát kenyér, tehát növényi eredetű.
9/9 cathilina válasza:
#7, komolyan úgy gondolod, hogy a tündék sportként ölnek állatokat és meg sem eszik a húsukat? Csak mert a filmben humorforrásként azt érzékeltetik, hogy a tündék vegetáriánusok, nem jelenti azt, hogy Tolkien is így gondolta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!