Éhezők viadala vagy Beavatott? És miert?
Heló!
Éhezők viadala. A beavatott egy valódi gyenge utánzat. Erőtlen, lopott, gyenge. Az éhezők viadalában is van jócskán étvett elem, viszont ezeket sikerütl saját szájíz szeritn formálni, és úgy alakítani, hogy több legyen egyszerű nyúlásnál, és legyen saját, érdekes és jó tartalom.
09:05
Az iránt érdeklődnék, hogy olvastad a könyveket? Az éhezők viadala kellően jól és összetetten van felépítve ahhoz, hogy több legyen, mint valami összekapirgált divatcucc.
A hatosnak mondom hogy olvassa el az egész trilógiát is mert a Hűségesben megkapod rá a magyarázatot...
De nem tudom..Ha már vannak itt nagy okosok akkor magyarázzák már el miben hasonlít ez a kettő annyira...De hogy megértsétek mire gondolok pl:
Mindegyikben csaj a főszereplő
Csoportok/Körzetek vannak
A csajnak van egy szerelme
Harcolniuk kell
Mindkettő fantasy
Ennyi...Szerintem. És ezektől a Beavatott még nem az Éhezők koppantása.
Ennyi erővel az meg Battle Royale hasonmás.
De ízlés kérdése is. Nekem a Beavatott örökre kedvenc marad, de persze az Éhezőket is nagyon szeretem
Mindkettőt olvastam/láttam, mégis nagyon könnyű döntenem.
Az Éhezők Viadala trilógia szerintem milliárdszor igényesebb; értelmesebb, logikusabb karakterek szerepelnek benne, míg a Beavatottban frászt kaptam a logikátlan, hisztis szereplőktől. Susan Collins kidolgozta a történetet, átgondolta az egészet, bár szerintem a harmadik rész nem jött annyira össze neki. Veronica Roth viszont olyan volt, mintha unalomból összedobott volna egy kis sztorit, amiben ez is van, meg az is. Tris szerintem pályázhatna a világ legidegesítőbb főszereplője címre, ő volt az első olyan főszereplő, akivel egyszerűen nem tudtam azonosulni a legkisebb mértékig sem, a legtöbb gondolatát elviselhetetlennek tartottam. A történet pedig... áh, igénytelen, összedobott, értelmetlen és még unalmas is. Szerintem ez a legtúlértékeltebb könyv most a piacon. Nem mondom, hogy az Éhezők Viadala hibátlan, mert nem az, de nagyságrendekkel jobb.
[A véleményemmel egy Beavatott-rajongót sem akartam megbántani, mindenkinek szíve joga szereti, vagy nem szeretni egy sorozatot.] 16/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!