Mi a kedvenc könyvetek? Miért?
1. Dr. Scott Peck: Az emberi gonoszság lélektana
2. Örkény István: Egyperces Novellák
3. Oliwer Bowden: Assasins Creed - Reneszánsz
1.Az éhezők viadala
2.Lenyügöző teremtmények
3.Ha maradnék
4.A sötétség rendje
5.Szent Johanna gimi
6.Hűvös völgyi suli
7.Egy ikerpár titkos naploja
8.Alkonyat sorozat
9.Lol könyvek
10.A burok
James Dashner- Útvesztő
lenyűgözőnek tartom a könyvet, annyira összetett, fordulatos, és jól kigondolt, hogy egyszerűen le se bírtam tenni :)
James Dashner- Útvesztő/Tűzpróba.
úgy felvan építve a story.. egyszerűen nem lehet letenni. mindenkinek ajánlom!!
1. Gyűrűk Ura - hosszú (szempont! :) ), meseszerű, mégis felnőtt
2. Harry Potter - elvarázsolt, a jellemrajzok/fejlődés kidolgozott és a végére nagyon komollyá válik
3. Vavyan Fable - mindegyik könyve rengeteget ad, épít
4. Állattemető - elvont, de nagyon nyíltan kezeli a halált, a gyászt és az ebből fakadó kétségbeesést
David Mitchell: Felhőatlasz. Nagyon elgondolkodtató, ugyanakkor fantáziadús könyvnek tartom, egy élmény volt olvasni :)
Dmitry Glukhovsky: Metro 2034. Már az előzményét (Metro 2033) is imádtam, szóval nem kis elvárásokkal kezdtem neki, de simán megütötte a mércét, alig bírtam letenni :D Leginkább az tetszik benne, ahogyan a lélekre bír hatni, az enyémre legalábbis mindenképp.
Isaac Asimov: A Halhatatlanság halála. Nem egy túl komoly könyv, de hihetetlen érdekes, pörgős és olvasmányos. Nagyon tetszett benne, hogy az utolsó fejezetig minden ködös volt, csak találgatni tudtam hogy most akkor mi merre hány méter, és a végén hirtelen minden összeállt egy egységes egésszé.
Bocs ha kicsit hosszan írtam le, de ennél tömörebben nem igazán tudtam volna indokolni mi miért tetszik :)
Nekem is a Harry Potter :D
Annyira tetszett, hogy az elsőt hétszer olvastam el, a többit is elég sokszor... Egyébként nem igazán tudom elmagyarázni miért.. Imádom a szereplőket, az eseményeket és a fordulatokat (mondjuk inkább az elején, a vége felé, túl sok ember hal meg).
Ja, és a Jane Eyre, ezt háromszor-négyszer olvastam, mondjuk a többi olvasás során már nem voltam oda annyira Mr. Rochesterért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!