Melegekről szóló könyv. Titeket érdekelne amit kitaláltam?
Szia! :)
Én nagyon szívesen olvasnék egy ilyen jellegű regényt ha persze elküldenéd ^^
Beszélgethetnék veled erről? ^^ persze ha csak te is akarod ha igen pls írj priviben
Az íráshoz meg hajrá :)
Mivel minden második lány ilyen történetet ír, csak női főszereplővel, sejtheted, hogy a homoszexuális történet sem lesz olyan hű de egyedi. Más kérdés, hogy idehaza nem a kiadott könyvek között népszerű, hanem az amatőr, fanfiction irodalomban (de ott rogyásig), Amerikában valamivel elfogadottabb ilyen stílusú romantikus történetet kiadni.
Nézd, a kérdés megfogalmazása valóban nem túl igényes, de ha te írni akarsz, lelked rajta. Majd ott azért figyelj ezekre, ne legyél lusta. Első mű, úgyis csak magadnak írod, legfeljebb netes ismertséget tudsz vele szerezni, esélytelen, hogy kiadó közelébe kerülnél. Nem bántásból mondom. Még ha kiváló regényt is írnál, akkor sem valószínű, hogy kiadnák, hiába az esetleg felkapott téma, ami most népszerű a YA-irodalomban. Egyszerűen túl sok tabut döntöget, idehaza meg ennyire nem vevőek erre. Én még egy sima heteroszexuális tanár-diák viszonyt is kérdésesnek tatranék, hogy kiadna bárki, de hogy homoszexuális vonulata is legyen, az már biztosan sok.
Viszont senki nem tilthatja meg, hogy megírd és mondjuk készíts neki egy blogot, ahol publikálod. Annyiban talán jobb lesz a kivitelezés, hogy te legalább érintett vagy a témában (mármint a homoszexualitásban), és nem csak egy álmodozó tinilány, aki megpróbálja elképzelni, milyen is lehet ez, mert "olyan cukik együtt a fiúk". Így azért hitelesebb. :)
[Speciel engem mélyen nem érdekel a történet, mert nagyon érződik rajta, hogy első regény és tisztán romantikus mű, happy enddel a végén, várhatóan, de ha ebből ki tudnál hozni egy tisztességes társadalomkritikát, akkor vevő lennék rá. Viszont azt ne erőltesd, ha te romantikus regényt akarsz.]
Szerintem érdekesebb lenne nagyobb korkülönbséggel, meg úgy hogy a tanárnak már családja (felesége) van.
Akkor lehet elolvasnám, ha a kezembe kerülne.
Egyetértek a #7 válaszolóval,a korkülönbség nagyot dobna rajta. Bár igazából ezt a karakterek határozzák meg,ha érdekes a személyiségük és van a kapcsolatuknak egy működő dinamikája,akkor a kor nem lényeges.Csak annyi hogy egy mentálisan jóval érettebb férfi legyen a másik fél,hogy meglegyen az a szikra :) 18 és 25 között nincs olyan égbekiáltóan nagy különbség még akkor se ha tanár az illető...
Plusz egy probléma amit sok ilyen témájú könyvnél tapasztaltam és tanácsolom hogy küszöböld ki valahogy.
A probléma:
A homoszexualitás a központi eleme mindennek.
Igen,oké,tudom milyen hülyén hangzik.
De tényleg, a szereplők egyénisége általában kimerül annyiban hogy meleg.Jellemfejlődés legfontosabb szakasza?Meleg.Mi okoz konfliktust? Meleg.Megoldás?Meleg.Elgondolkodtató üzenet?Meleg.
Olyan érzés mintha 500+ oldalnyi társadalmi célú hirdetést olvasnál.
Az egyik legegyszerűbb módszere az elkerülésnek hogy valami más köretet adsz a művednek mint romantika,dráma vagy életkép. Fantasy,Thiller,Kaland,Horror,Krimi,SciFi,akármi megállja a helyét ha ügyes vagy.
Őszinte leszek,a legjobb írások amiket ebben a témában olvastam Fanficek voltak.Igen,a többség csak nyálas fantáziálás és kislányok vak tapogatózása(a szoknyájuk alá) a sötétben ahogy próbálják magukat fiútestbe öltöztetni és marcipánnal és színes rózsaszín habkörítéssel tálalni a popsiszexet,de amelyik jó,az nagyon jó.
Szóval igazából ezek olvasását is ajánlom,márcsak azért is hogy átnézd mi a klisés és mi nem.
Sok sikert! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!