Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Tudnátok mondani valami jó...

Tudnátok mondani valami jó scifi könyvet?

Figyelt kérdés
Főleg azok tetszenek, amik az űrben játszódnak, mint pl. a Start trek. Előre is köszi.
2015. jan. 20. 18:22
 1/5 anonim ***** válasza:

Kicsit tág témakör. :D Bár a Star Trek-Star Wars örök ellentét miatt nem mondom, hogy az SW könyvek, ez biztos.

Az űrön belül mi? Más kitétel nincs? Korod (esetleg nemed), érdeklődési köröd? Foglalkoztat a komolyabban vett tudomány, vagy jöhet bármi "lájtos" regény? Modern vagy klasszikus szerző legyen?

Valószínűleg neked bejönnének az űroperák. Nézz ebben a témakörben, talán találsz olyat, ami megtetszik, én nem ismerhetem az összeset.

Klasszikusok közül Clarke, Randevú a Rámával, egyszerűen megkerülhetetlen. Asimov, Lem szintén, bár itt megoszlanak a vélemények, épp melyik regényt javasolják. Lemtől a Prix pilóta kalandjai vagy az Ijon Tichy történetek szerintem elég könnyedek (csak kissé poros némelyik). Ha nem honf a háború, akkor Robert A. Heinlein Csillagközi inváziója szintén kellemes bevezető. Ennek egy modern verziója Scalzi Vének háborúja sorozata, tehát ha modernebb regényeket keresel, inkább ezt vedd elő.

Jobbára űrben játszódó regény még, ami könnyed... Galaxis útikalauz stopposoknak? Douglas Adams. Némi tudományos érdeklődés és műveltség szükséges az igazi élvezetéhez, meg érzék a nagyon hülye angol humorra, de olyanról is tudok, aki mindezek nélkül olvasta végig és tetszett neki.

Mi lehet még... Űrbázis mennyire ér, mint "űrben játszódó"? Mennyire szállhatnak le a bolygókra? Javasoljak Pohlt? OSC-t? :)

2015. jan. 21. 02:26
 2/5 anonim ***** válasza:
Orson Scott Card: Végjáték (Ender's Game) Az egyik legjobb könyv, amit valaha olvastam!
2015. jan. 22. 15:46
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszi
2015. jan. 23. 08:37
 4/5 anonim ***** válasza:
Greg Egan - Diaszpóra (ez egyik kedvencem)
2015. jan. 25. 00:31
 5/5 anonim ***** válasza:
68%
A kérdező írt nekem privátban, hogy könnyed művet keres, tehát a Diaszpóráról lebeszélném. (Én is szeretem, de ha neki Asimov is már sok, akkor Egen pont nem kéne.)
2015. jan. 25. 07:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!