Mi lett az Arkenkővel?
A könyvben Thorin halála után Dain uralkodott, aki Thorin megállapodását tiszteletben tartotta, így megadta Bardnak a kincs 1/14 részét, Thranduilnak Girion (vkinek) fehér ékköveit adta, és mivel olyan csunyan beszelt Thorin Bilbóval, de megbánta neki is adott jutalmat a páncélingen kívül. Bilbó viszont csak két ládányit fogadott el. Thorint a Hegy belsejében temették el, Bard mellé helyezte az ARKENKÖVET, Thranduil pedig a sírjára ráhelyezte annak idején elkobzott kardját, az Orkristot, amely annak lévén h Gondolinban tündék kovácsolták még hosszú időn keresztül jelezte ha orkok (v koboldok) vannak a közelben.
Jaaa és gondolom azért küldték előre Bilbót, mert ő Babó. És a babók aprók, csendesek, alig lehet észre venni őket, és ami a legfontosabb: a sárkány nem ismeri a szagát (illatát v hogy is mondjam) ellenben a törpökével. (Bár azt még is megérzi h törpökkel "cimborá"
4. válaszoló vagyok
azt akartam írni h "cimborált")
Cakhogy a gép szórakozik velem😂😡
Remélem segítettem 😊
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!