Tudtok ilyen könyveket mondani?
Sziasztok!
Az a helyzet, hogy elegem van a tucat dolgokból, a habos-babos romantikából, a happy-endből, a hősökből, a szépítgetésből, a finomkodásból, mindenből. Szeretnék egy olyan könyvet olvasni, ami igazán a lelkembe mar, ami lehet szürreális, de legyen kegyetlenül őszinte és szókimondó. Azt akarom, hogy megváltoztasson és elgondolkodtasson. Hogy az olvasása után úgy érezzem, tennem kell valamit, jobbá kell válnom.
Tudom, hogy fura a leírásom, de tudnátok ilyen könyvet? Előre is köszi!
Paulo Coelho: Veronika meg akar halni
Móricz Zsigmond: Árvácska
És szerintem (bár nekem nem tetszett) ez a kategória a Zabhegyező is.
/Ha a felső kettőt tényleg elolvasod, és tetszenek is, tudok még ajánlani esetleg./
A listában lesznek pozitív és negatív lezárású könyvek is.
Bret Easton Ellis: Amerikai psycho, Királyi hálószobák, Nullánál is kevesebb, Az informátorok
James Joyce: Ifjúkori önarckép
Dosztojevszkij: A félkegyelmű, Ördögök (tudom, sokak szerint száraz meg unalmas, szerintem mégis nagyon jók a regényei)
Boris Vian: Tajtékos napok, Venyigeszú és plankton, A holtaknak már mindegy, Köpök a sírotokra, Mindenkit megnyúzunk
George Orwell: 1984
Ken Kesey: Száll a kakukk fészkére
Jack Kerouac: Úton
Émile Zola művei (leginkább a Patkányfogót tudom ajánlani, de mindegyik regénye nagyon jó, kivéve a Nana, mert az tényleg nagyon unalmas)
Kötter Tamás: Rablóhalak, Dögkeselyűk
Ukadzimir Nyakljajeu: Kandúr a zsákban
Apollinaire: Tizenegyezer vessző
Aldous Huxley: Szép új világ
Bohumil Hrabal: Sörgyári capriccio, Őfelsége pincére voltam, Szigorúan ellenőrzött vonatok
Anton Csehov: 9-es számú kórterem
Szolzsenyicin: Iván Gyenyiszovics egy napja
Oscar Wilde: Dorian Gray arcképe
Chuck Palahniuk: Harcosok klubja
Kurt Vonnegut: Gépzongora
Azt hiszem, nagyjából ennyi. Nem mindegyik fog iszonyatosan sokkolni, de szinte mindegyik el fog majd gondolkodtatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!