Véleményetek szerint, Nemere István könyvei mennyire szavahihetőek?
Nemere alapvetően regényíró. Így a tudományos és történelmi témában írt könyvei is részben fikciók a szememben, de ez még hagyján lenne, ha nem lennének benne óriási tárgyi tévedések. Például az első világháborúról szóló könyvében felcserélte a behívott katonák számát a harcban elesettek számával!
Sok anekdotát, amiről tudjuk, hogy nem igaz, tényként állít be, pletykákból épít fel egész mítoszokat. Pl. A halottak keringenek a kozmoszban című könyvében az összes sikertelen szovjet Hold meg Mars szonda, ami Föld körüli pályán ragadt az szerinte mind Vosztok űrhajó volt, ami nem tudott visszatérni a földre, vagy még odafent meghaltak a pilótái.
Ja igen, sehol nem hivatkozik forrásokra, ami a tudományos művek alapja kellene, hogy legyen, tehát az én szememben ő egyfajta fiktív történelmet ír, amit ráadásul megszór földönkívüliekkel meg ezotériummal, ha úgy jobban néz ki.
A suszter szerintem maradjon a kaptafánál, régebben egy tűrhető sci-fi író volt, mióta átnyergelt a "tudományos" könyvek írására azóta csak egy hiteltelen nagyzoló valaki, akinek csak azért veszik a könyveit, mert a nevének még mindig van egy kis húzóereje, na meg aránylag olcsók is.
Az elsőnek igaza van, semmit sem szabad elhinni neki, azt írja meg, ami neki tetszik.
Regényeinél is volt több csalás, lopott ötletek, más fandom részének feltüntetett regények.
Több könyvét láttam olcsón a Coop-ban (500 Ft-os stand), és megvettem a Szabadkőművesekről szóló könyvét többek között. Elkezdtem olvasni, és nekem is az tűnt fel, hogy ritkán ír történelmi forrást, és még ha meg is magyaráz valamit, más egyéb fontos kérdésekre nem ad választ.
Mindenesetre végigolvasom... amúgy sem vagyok az a fajta aki elolvas egy könyvet és utána foggal körömmel ragaszkodik annak igazához. Köszönöm a válaszokat! Ha valaki még szeretne írni, tegye nyugodtan, kíváncsi vagyok még véleményekre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!