Jurassic Park Képes Enciklopédia?
Sziasztok!
Valaki tudja-e esetleg, hogy a Jurassic Park könyvekről jelent meg olyan képes enciklopédia, amely olyan, mint a DK Publishing által kiadott Star Wars képes enciklopédiák?
Ha nem, akkor két kérdésem volna T. Jurassic Park rajongókoz és dínókedvelőkhöz.
1. Ti mit szólnátok ahhoz, ha megjelenne egy olyan Jurassic Park képes enciklopédia, mely főleg a filmek dinoszaurszaival, de a szereplőivel, a járműveivel, az épületeivel és az egyéb érdekességeivel is foglalkozna?
2. Hol kellene jelezni, hogy (remélem nem csak én szeretném) a rajongók örülnének egy ilyen jellegű könyv kiadásának?
Gondolom - mivel úgy is itt van hamarosan a Jurassi World - ez a kiadónak, vagy az alkotóknak is hozna bevételt...
Ilyen volt: [link]
Egyébként engem max csak a dinoszauruszok érdekelnének...arra viszont vannak egyéb könyvek is, amik szerintem sokkal érdekesebbek. :D
Szóval én nem hiszem, hogy megvenném.
Én azt hiszem csatlakozom a második válaszolóhoz, még ha nem is fogsz szeretni érte.
Jelenleg már kb. 1100 dinoszaurusz nemzetséget ismerünk, (és még kb. 300, ami vitatott besorolású) amikor az első Jurassic Park film kijött, ez a szám mindössze 600 körül járt, ráadásul a dinoszauruszok taxonómiája is sokat változott azóta. Például az első film Velociraptorairól kiderült, hogy valójában Deinonychusok, csak az a könyv, ami alapján Spielbergék dolgoztak még a Velociraptor nemzetség egyik fajaként jelöli meg tévesen a Deinonychust. Ez nem hiba, akkoriban szimplán ennyit tudtak a dinoszauruszokról. A sors furcsa fintora, hogy azóta például felfedezték a Megaraptort, ami viszont szinte pont olyan volt, mint a filmes raptorok. De aztán arról is kiderült, hogy sokkal közelebb állt például a Tyrannosaurusokhoz, mint a Velociraptorokhoz, tehát a paleontológia csak gyalogol előre, és folyamatosan teszi elavulttá a dinoszauruszokkal kapcsolatos ismereteinket. A Jurassic Park filmek mondjuk hatalmas lökést adtak a dinoszauruszokkal kapcsolatos kutatásoknak, és messze a legnépszerűbb kihalt ősállatokká tették őket, tehát ha így vesszük sokat tettek a paleontológia népszerűsítéséért. (bár mondjuk Ősi Attila -rohadt jó név egy ilyen munkához :-D -ellenkezne, aki lényegében véve az egyedüli magyar paleontológus, aki komolyan foglalkozik dinoszauruszokkal)
"Ez nem hiba, akkoriban szimplán ennyit tudtak a dinoszauruszokról."
Szerintem ez sem feltétlenül olyan "nem hiba". Na, hogy mire gondolok: az egy dolog, hogy mi milyen fajok maradványait fedeztük fel, de nyilván éltek olyan állatok is, pl. akár raptorok amiket még nem vagy soha nem is fogunk megtalálni.
Viszont a Jurassic park univerzumán belül lehet pont ezeket a soha nem ismert állatokat csípték meg a rovarok és az ő genetikai anyaguk maradt meg az utókornak.
Tehát szimplán a filmben megmagyarázhatnák a "pontatlanságot" azzal, hogy ezek olyan dinoszaurusz-fajok, amiknek a kövületeit nem találták meg. :)
*Egy kicsit egyébként ezért is zavar a hibrides vonal az új filmben. Nem annyira rossz, de szerintem milliószor érdekesebb lenne, ha a borostyánba zárva olyan dínó DNS-t találták volna meg, amit nem ismertünk eddig. :) Vagy hasonló. Legalábbis szerintem ebben sokkal több lehetőség lenne.
De talán majd ellövik ezt is egy következő filmben. :D
Gondolom a 6. és a 7. válaszadó, egy és úgyan az. Baromi jó ötletek! Még jobb is lett volna tényleg, ha JW-ben nem mutánst dínót hoztak volna létre, hanem olyat, ami még nem lett fel fedezve.
Köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!