Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Milyen kérdéseket tennél fel...

Milyen kérdéseket tennél fel egy vámpírnak?

Figyelt kérdés

Egy horrortörténethez, az ábrázolt világ hátteréhez lenne szükségem némi segítségre, olyan kérdésekre, amelyeket átlagos emberek tennének fel egy vámpírnak. Lépjünk most túl azon, hogy vámpírok nem léteznek, jó? Használd a fantáziádat, egy picit dobd félre a realitást és képzeld el, mi lenne, ha...! Hagyjuk az olyan válaszokat is, hogy "miért akarsz írni, ha nem tudod elképzelni a világot, amiről írsz?", mert nem visz előre és különben sem erről van szó. Köszi a segítséget!

A szabályok a következők:

- nem egy konkrét (filmből vagy könyvből ismert) vámpírtól, nem egy már ismert történetről kell kérdezni, hanem arról, amire kíváncsi lennél, ha bebizonyosodna, hogy a veled szemben álló ismeretlen személy valóban vámpír, vagyis egy természetfeletti lény, amely emberi véren él,

- kérni tilos (öljön meg valakit, változtasson át téged is stb.), csak kérdezni szabad,

- olyasmit kell kérdezned, amire a válasz hasznos információt ad a lényről, a fajtájáról, szokásairól, ami segítene a megismerésben.

2014. dec. 7. 14:18
 1/10 anonim ***** válasza:
Interjú a vámpírral? Jó, persze, lejárt lemez, de az olvasás hasznos, ha már te nem akarod használni a fantáziád.
2014. dec. 7. 16:24
 2/10 A kérdező kommentje:
#1: akkor játsszuk azt, hogy az első mondat nincs is ott, jó? Nincs könyv, nincs történet, nem kell segítség. Ez csak egy mit-tennél-ha játék, nem más. Most esetleg valami? :)
2014. dec. 7. 16:51
 3/10 anonim válasza:
100%
Mikor változott át? Mi a kedvenc vércsoportja? :D
2014. dec. 7. 18:14
 4/10 anonim ***** válasza:
Jössz velem napozni? DDD
2014. dec. 8. 18:59
 5/10 anonim ***** válasza:

Nézd, nem tudok mást mondani, ajánlom az Alapművet.

https://www.youtube.com/watch?v=5413jnL6nXQ

Tökéletes kérdések (tökéletes válaszok). Egy részét amúgy én is feltenném, logikus.

2014. dec. 8. 20:47
 6/10 Melancholic Eye ***** válasza:

Az a helyzet,hogy hidd el én tényleg próbáltam komolyan venni,de már 15-20 perce igyekszem valami olyan kérdést kiagyalni neked ami talán érdekes vagy szokatlan lehetne és nem megy.Lehet,hogy én vagyok korlátolt ehhez,de csak olyasmi jut eszembe ami nem túl érdekfeszítõ vagy valóban az említett remek könyvben már felbukkant. Elég nehéz feladat.Sajnálom,valószínüleg nagyon unalmas társaság lennék ennek a bizonyos vámpírnak...

Azért pár próbálkozás a részemrõl:

- Tragikus körülmények sorozata vezetett odáig,hogy találkozz a vámpírral aki végül átváltoztatott vagy minden magyarázat nélkül, váratlanul lettél áldozata egy támadásnak?

- Mit érzel vagy éreztél a teremtõd iránt? Neheztelsz rá vagy megbocsáltottál?

- Van-e valami amit kifejezetten szeretsz a vámpírlétben?

- Te mint vámpír lebeszélnél a vámpír élet után vágyakozásról egy fiatal emberilényt aki boldogtalan,mert nem találja a helyét vagy bíztatnád,hogy olyan utat kövessen amelynek végén beteljesülhet ez a vágya,esetleg magad könyörülnél meg rajta?

2014. dec. 9. 02:26
 7/10 A kérdező kommentje:

@Melancholic Eye: köszönöm a korrekt választ.

Amikor feltettem a kérdést, nem arra gondoltam, hogy "mik azok a kérdések, amelyeket még soha nem tettek fel vámpírnak?", hanem arra, hogy az átlagember mit kérdezne, amikor rájönne, hogy az, akivel szemben áll, VALÓBAN vámpír.

Lehet, hogy azt kérdezné: "hisz-e még/már istenben?", "mit gondol most az emberekről?", "felsőbbrendűnek gondolja-e magát vagy elfogadja az alantas lény szerepét?", de lehet, hogy az érdekelné, milyen íze van a vérnek vagy hogy kényelmes-e koporsóban feküdni, esetleg akkor is elég-e a napon, ha naptejet használ.

Azért lett volna érdekes a dolog, mert többféle vámpír létezik, nyilván mást kérdezel, ha számodra a "vámpír" szót kimondva Nosferatu jelenik meg előtted és megint mást, ha mondjuk Darren Shan karakterei vagy ha a Twilighton kívül mást még nem láttál.

Nyilván nem az itt adott válaszokból akarok felépíteni egy történetet, még ha #1 itt le is ragadt. Csak el kell olvasni a régebbi válaszaimat és lehet látni, mi a véleményem az eredeti ötletekről.

2014. dec. 9. 10:46
 8/10 Melancholic Eye ***** válasza:
@kockanyúl: remélem, hogy hasznos volt valamennyire amit írtam. Nem is gondoltam, hogy a válaszokból akarsz "összegyúrni" egy történetet. Magam is írok és tudom, hogy hajlamosak ezt feltételezni. Engem egyszerûen tényleg érdekelt ez a kérdés, ezért próbáltam rendesen átgondolni mit kérdeznék. Így sikerült pár kérdést megkreálnom. Igaz még mindig úgy hiszem, hogy egy vámpír hamar rám is unna... :) Annyit tennék hozzá, hogy nem ismerem túlzottan az irodalom,a filmek vámpírtípusait, csak felületesen. Eddig nem találtam õket izlésemnek megfelelõnek. Foglalkoztatnak, de mindig hiányzik valami ami megfogna bennük...Ez az egyik ok, hogy kicsit "korlátolt" vagyok a témában. A másik, hogy épp Rice Vámpírkrónikáit olvasom, így azok az információk keringenek a fejemben.Én ebben a könyvben olvastam eddig a legteljesebb és a "leglogikusabb" vámpírteremtéstörténetet... Számomra az ott életre keltett világ a meghatározó.Nem akartam, hogy ez befolyásoljon, általánosítani próbáltam, hogy bármelyik vámpír váloszolhasson. :)
2014. dec. 9. 12:21
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Mit szeretsz a vérben? Melyik összetevője nélkülözhetetlen? pótolhatnánk valamivel, nem kéne gyilkolnod annyit.

Ha a tested halott, akkor miért nem bírod a napfényt? Hiszen a holt testek csak a krematóriumban égnek. A benned élő lelket meg pont nem érdekli, hogy süt-e a nap, mert a lélek nem testi dolog.

Miről álmodsz a kriptádban? Egyáltalán tudsz aludni, vagy álmatlanságban szenvedsz?

Szeretnél visszaváltozni?

2015. jan. 11. 13:10
 10/10 anonim ***** válasza:
Ha lenne árnyékod, játszanál árnyjátékot?
2015. jan. 12. 12:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!